A tartásuk végig megmaradt

Akt.:
A tartásuk végig megmaradt
© Fotó: ÉM/archív
Miskolc – Az Újpestet fogadta pénteken délután NB I-es találkozón a miskolci női röplabda­csapat.

A tabella harmadikja látogatott a 0 pontos utolsóhoz, ezért a végeredményt már a kezdés előtt tudni lehetett, a kérdés inkább csak az volt, hogy milyen játékkal rukkol ki a fiatal zöld-fehér együttes. Az első szettben, egészen 8-11-ig egy-két-három ponttal vezetett a fővárosi lila-fehér alakulat, a különbség csak akkor kezdett nőni, amikor légiósuk, az amerikai Headen kezdett el nyitni, felugrásból. Kiss E-ék néha-néha megmutatták magukat, de 11-18-nál már eldőlt, hogy az ÚTE kerül előnybe.

A vonal mögül

A második felvonásban Urbán is lehetőséget kapott Kerekes Attila edzőtől, mialatt a budapestiek 4-8-ra elléptek. Ezt követően sem tudott nagy ellenállást kifejteni az MVSC (8-16), viszont minden labdáért küzdöttek Nagy Zs-ék, Szajkó pedig a vonal mögül bombázott eredményesen. Ezt a nyolcpontos fórt biztosan őrizte az ÚTE, amely ezen menetet 17 perc alatt gyűjtötte be.

Okosan a sarokba

A harmadik játszma alakult a legizgalmasabban, hiszen az Albrecht nem tört meg, mi több, tizenegyig jó pár alkalommal vezetett, többek között Kiss E. határozott megmozdulásainak köszönhetően, de Kiss V. is okosan elhelyezett egy labdát az üres sarokba (2-1, 5-4, 7-6, 11-10). A holtponton ismét Hea­den lendítette át csapatát, de a szívós és akaratos MVSC 12-17-nél sem adta fel, hosszú labdamenetet is hoztak (16-19). Azonban nem bírtak az olyan ütésekkel, mint amilyeneket Horváth P. produkált, így nem szépíthettek – az Újpest 57 perc alatt győzött.

Az Albrecht-MVSC-MVSI a hét végén is bajnoki összecsapást játszik, az NB I 18. fordulójában, vasárnap 17 órától a Budaörs vendégei lesznek.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI – Újpesti TE 0:3 (-15, -13, -19)

Miskolc, 50 néző. V.: Szabó P., Mezőffy.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Szajkó, Kocsis, Nagy Zs. Csere: Urbán. Edző: Kerekes Attila.

Újpesti TE: Csesljar, Leidgeb, Lakatos, Horváth P., Headen, Stancliff. Csere: Hadnagy (liberó), Juraszik, Zolnai. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Kerekes Attila: – Több és kevesebb is volt ebben a meccsben. Ezt a fajta játékot kell tartósan átmentenünk az előttünk álló mérkőzésekre.

Milodanovic Andrea: – Nagyon kemény időszak előtt állunk, ezért most néhány fő játékost pihentettünk, de annak örülök, hogy a cserék is hozzátették a magukét ehhez a mérkőzéshez. Nem volt kérdés, hogy ki nyer ma, megszereztük a kötelező három pontot. Gratulálok a Miskolcnak a fair-play hozzáálláshoz, és gratulálok a saját csapatomnak is.