A tározók segítik az árvízvédelmet

Akt.:
Illés Zoltán
Illés Zoltán - © Fotó: Osztie Tibor
Felsőzsolca – A rendszer együttes megléte biztosítja a teljes védelmet a Sajó, a Hernád és a Bódva mentén.

„A tavalyi nagyárvízben érintett észak-magyarországi folyók felső szakaszai mentén már csaknem teljes egészében megépült záportározók és vésztározók biztosítját azt, hogy a folyók alsó szakaszain biztosan ne lépjenek ki a medrükből egy hasonló árhullám levonulása esetén sem” – jelentette ki Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Mint mondta, az áradás érkezése esetén nem alakulhatna ki olyan helyzet, mint tavaly, mert ezek a tározók és a megépült védművek megfogják a vizet. Az államtitkár szerint a kormány által erre a célre elköltött 7,3 milliárd forint hosszú távon garantálja, hogy az árvíz által veszélyeztetett települések a jövőben biztonságban lesznek.

Központi feladat

Illés Zoltán felsőzsolcai sajtótájékoztatóján arra is felhívta a figyelemet, hogy a Sajó, a Hernád és Bódva egy évvel ezelőtti áradata bebizonyította, hogy az árvizek megelőzését helyben nem lehet kezelni, ez regionális vagy inkább országos feladat. A jövőben igyekeznek olyan védelmi rendszert kialakítani, amely központi felügyelettel hatékonyan működik majd vészhelyzetben.

ÉM-SZB

Lábakra tennék az elkerülőt is

Miskolc, Felsőzsolca – A vízügyi főhatóság csak úgy engedi az M30-as elkerülő továbbépítését, ha azt lábakra helyezik.

Illés Zoltán: záportározók épülnek Borsodban

Felsőzsolca – Záportározók épülnek mindazon települések térségében, amelyeket veszélyeztet a hegyi patakok áradása.

Az árvízvédelmi keret háromszorosára lenne igény Észak-Magyarországon

Salgótarján  (MTI) – A hárommilliárd forintos árvízvédelmi keretre 9,6 milliárd forintos igény érkezett be az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (ÉMRFT) kiírására Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből – mondta Becsó Zsolt, a testület elnöke kedden.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .