A tapolcabiztos beszervez?

A tapolcabiztos beszervez?
Miskolc – Borkúti László, akit Káli Sándor nevezett ki Tapolca fejlesztését segítendő polgármesteri megbízottnak, helyi vállalkozókat próbál meg beszervezni önkormányzati cégek felügyelő bizottságába. Valóban?

Borkúti László, akit Káli Sándor nevezett ki Tapolca fejlesztését segítendő polgármesteri megbízottnak, helyi vállalkozókat próbál meg beszervezni önkormányzati cégek felügyelő bizottságába. Ám a felkértek egytől-egyig visszautasítják az ajánlatot.

A fenti hír (mint kiderült: kacsa) jutott el hozzánk. Megkérdeztünk egy prominens tapolcait, a leválás ismert támogatóját, hogy ő hallott-e ilyet. Azt mondta: igen, legalább két emberről tud. Ezek után szembesítettük az állítással Borkúti Lászlót, aki elmondta: „A Miskolctapolca Fejlesztési Kft. felügyelő bizottságának ő az elnöke. Ilyen minőségében és polgármesteri megbízottként, a pártok egyetértésével tett ajánlatot a vele együtt négytagú felügyelőbizottság tagjaira, tapolcaiakra. Egyvalaki tényleg visszautasította a felkérést, elfogadható indokkal. A felügyelő bizottság három tagja: Kocsis Levente, Tapolca fideszes önkormányzati képviselője, Újfalusi Lajos és Schramkó Pál. A kft. ügyvezetője Varga György. A cég feladata: parnereket, befektetőket találni Tapolca fejlesztéséhez. Borkúti László hozzátette: Miközben ilyen álhírek születnek, még mindig nem talál olyanokat, akikkel érdemben tudna beszélni a leválási szándékról.