A tanító néni fedezte fel Pannát, aki a DVTK szurkolótáborát is megénekeltette

Akt.:
Czelláth Panna DVTK szurkolói dalát, az "Amíg élek én" c. dalt is többször elénekelte
Czelláth Panna DVTK szurkolói dalát, az "Amíg élek én" c. dalt is többször elénekelte
Miskolc – Panna már harmadik alkalommal léphet föl elismert sztárokkal a Miskolc és Musical gálán.

A családban senki nem tudott énekelni, senki nem tanult zenét, ezért a szülők eléggé meglepődtek, amikor a tanító néni közölte velük, hogy kislányuk, Panna nagyon tehetséges. Azóta Czelláth Panna számos énekversenyt megnyert, és szeptember 25-én harmadik alkalommal lép föl a Miskolc és Musical gálán mint ifjú tehetség.

Ének, tánc, zongora

Édesapja, Czelláth Krisztián megjegyzi: Pannát egyébként sokan ismerhetik Miskolcon, hiszen ő énekelte a diósgyőri focicsapat indulóját. Amikor 9 éves volt, ennek kapcsán televíziós riportfilm is készült róla. Ma Panna már komoly hölgynek számít, 13 éves, és szabad idejét a zenének, az éneklésnek szenteli. Jár az Egressy Béni Zeneiskolába szolfézsra és zongoraórákra, valamint a Magyar Hajnal Énekstúdióba, ahol énekelni tanul. Minden lehetőséget kihasznál a megmérettetésre, a bemutatkozásra, és ahol csak dalra fakad, mindenütt meg­győzi tehetségéről a zsűrit és a közönséget. Panna tagja egy táncstúdiónak is, mellyel legutóbb Békéscsabán, az Amatőr Musical Színpadok Fesztiválján ért el fantasztikus sikert. Mesélő Musicalek előadásuk kategóriagyőztes lett, Panna pedig elnyerte a Musicalitás díjat. Az édesapától megtudjuk azt is, Panna ugyan nap végére elfárad, de örömmel zenél, táncol és énekel, naponta legalább egy órát foglalkozik az énekléssel.

Megnyugvás

Mire a beszélgetésben idáig jutunk, megérkezik Panna is az iskolából. Természetesen azt kérdeztük tőle, mit jelent számára a zene, az éneklés. Úgy fogalmazott, a zene neki a megnyugvást jelenti. Ezt akkor is tapasztalja, amikor színpadon kell énekelnie. Mert előtte ugyan egy kicsit izgul, de amikor elkezdődik a dal, nyugalom árasztja el. Egy kis megnyugvásra pedig szüksége van, hiszen az iskolában meglehetősen sok feladatot kell teljesíteni nap mint nap. Panna annak ellenére, hogy rengeteg különórára jár, kitűnő tanuló. Kedvenc tantárgya természetesen az ének, az összes többi tantárgy pedig a második helyen áll. Panna azt is elárulja, sikereivel nem szokott dicsekedni az iskolában, így osztálytársai nem is nagyon tudják, hogy éppen megnyerte valamelyik énekversenyt.

ÉM-HE

A gála fellépői

A Musical és Miskolc gálán már befutott művészek lépnek fel ifjú tehetségekkel szeptember 25-én a Művészetek Házában. Közös bennük, hogy mindannyian Miskolchoz vagy a megyéhez kötődnek.

Fellépő művészek:

Jancsó Dóra, Tunyogi Bernadett, Varga Andrea, Natsuki Yamaguchi, Cselepák Balázs, Veréb Tamás, Csiszár István, Kamarás Máté.
A fiatal tehetségek: Balogh Zoé, Czelláth Panna, Jurák Lili, Keresztfalvi Bence, Muri Attila, Varró Gábor és a Diósgyőri Gimnázium Diákszínpada.
Táncolnak: Németh Eszter és Füzi Attila, a Győri Nemzeti Színház táncosai
hirdetés
hirdet�s