A támogatott szakmák támogatása

Bihall Tamás
Bihall Tamás
Miskolc – Az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság (RFKB) szerdai ülésén a decentralizált források felosztásáról is döntött.

Ez az összeg kisebb ugyan, mint 2008-ban volt – akkor ugyanis közel 1 milliárd forint volt –, de így is 544 millió forintról van szó. Mindezt Bihall Tamás, a BOKIK elnöke mondta el az ülés után. Hozzátette: a cél a gyakolrati képzés erősítése, fejlesztése volt.

A pályázatok végeredményeként az 544 millió forintból csaknem 528-at sikerült lehívnia gazdasági szervezeteknek és intézményeknek. Közel 15 millió forint bent maradt, amelynek oka, hogy 26 hibás pályázat érkezett, és nem volt mód visszaküldeni ezeket hiánypótlásra – fogalmazott Bihall Tamás.

A lehívott összeg a következőképpen oszlik meg: 66 gazdálkodó szervezet kap 354 milliót, míg 13 intézmény 174 millió forintot. A pályázat 724 tanulót érint, olyanokat, akik kiemelten támogatott szakmákat tanulnak. Az elnök arról is beszélt, hogy megyénk, a 46 pályázóval kiemelkedően szerepelt a pályázaton.