A tálibok elfogtak egy olasz újságírót

Kabul – A három napja Afganisztánban eltűnt olasz újságírót minden bizonnyal a tálibok fogták el, közölte szerdán a kabuli olasz nagykövet. Az olasz diplomata azt is elmondta, hogy eddig még nem jelentkeztek az 53 éves újságíró fogvatartói.

A tálibok egyik szóvivője kedden még úgy nyilatkozott, hogy egy brit állampolgárt fogtak el, akiről azt gyanítják, hogy kém, de szerdán már olasz nemzetiségű emberről beszéltek.

A szervezet pontos adatokat nem hozott nyilvánosságra. Az AP amerikai hírügynökségnek küldött szöveges üzenetben “Danikel” nevet adtak meg. Az olasz La Republica című lap korábban jelezte, hogy eltűnt egyik tudósítójuk, Daniele Mastrogiacomo és két afgán kísérője Afganisztán déli részén.

Az újságíró az ország déli részén lévő Kandahar tartományban dolgozott, és a szomszédos Helmand tartományban tűnt el még vasárnap. A tálibok azért fogták el, mert engedély nélkül lépett be a területre, mondta el a szervezet egyik szóvivője.

Az Afganisztánban állomásozó NATO erőknek nincsen semmilyen információjuk az eltűnt újságíróról. Az afgán belügyminisztérium egyelőre még vizsgálja az esetről szóló jelentéseket, de még nem tudták megerősíteni, hogy foglyul ejtettek egy külföldi állapolgárt.További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek