A T-Mobile szerint aggályos Fazekas Róbert pekingi indulása

A T-Mobile szerint “erkölcsileg aggályos”, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság úgy döntött: Fazekas Róbert diszkoszvető indulhat a pekingi olimpián. A telekommunikációs cég a Magyar Olimpiai Csapat egyik főtámogatója, Fazekas Róbert pedig az athéni játékokon doppingolt, ezért megfosztották aranyérmétől.

“A T-Mobile, mint a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú főtámogatója, erős erkölcsi aggályai t fejezi ki a MOB illetékes testületének mai döntése kapcsán, amelynek eredményeként az athéni súlyos doppingvétsége miatt két évre eltiltott Fazekas Róbert a pekingi olimpiai játékokra utazó magyar küldöttség tagja lett – áll a cég közleményében.

A Magyar Olimpiai Csapatot – elődeivel együtt – immár másfél évtizede támogató T-Mobile szerint Fazekas Róbert nem méltó arra, hogy a nemzeti színeket képviselje, mert vétsége és annak súlya nem csupán olimpiai aranyérmének elvesztéséhez vezetett, hanem a magyar sport, közvetve pedig az egész ország tekintélyét csorbította. A T-Mobile véleménye szerint sportolóként nem állítható példaképként a sportszerető közönség és az ifjúság elé. A nehezen helyreállítható erkölcsi károkat nem feledtetheti, legfeljebb csak enyhítheti, hogy Fazekas letöltötte eltiltásának éveit és az utolsó lehetőséget kihasználva teljesítette az olimpiai kiküldetési szintet.

A T-Mobile bízik abban, hogy a pekingi olimpiára kizárólag olyan magyar sportolók utaznak el, akiknek tiszta a lelkiismerete és akik tiszteletben tartják az Olimpiai Chartában foglaltakat, valamint a fair play írott és íratlan szabályait” – fejeződik be a cég közleménye.