A sztrájk miatt 150-160 járatot törölhetnek Ferihegyen

A földi kiszolgálók két napos sztrájkja miatt csütörtök délutántól szombat délután fél háromig 150-160 járatot törölhetnek illetve jelentős késésekre lehet számítani Ferihegyen – mondta Szollár Domokos a Budapest Airport Zrt. szóvivője a Független Hírügynökségnek csütörtökön.

A járatok törlése illetve a késések a repülőtér forgalmának harmadát és csaknem 10 ezer utast érintenek. A többieknek a földi kiszolgálója nem a Celebi Kft. (cselebi) török cég, amelynek dolgozói sztrájkolnak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a sztrájk által érintett légitársaságok közül melyek törlik a járataikat, és mely járatok indulnak jelentős késéssel. Ferihegyen mindenesetre arra számítanak, hogy várhatóan mindegyik érintett járatot törlik – mondta a szóvivő.

Az utasoknak annál a légitársaságnál kell érdeklődniük, amelynél a jegyet váltották, mivel a társaságok döntése, hogy elindítják-e gépeiket, vagy törlik azokat – mondta a szóvivő. A sztrájk több légitársaságot nem érint. Így például a MALÉV, a SkyEurope és a cseh légitársaság járatai időben elindulnak.Sporthírek