A Szpartak Moszkvával csaphat össze februárban a hokiválogatott

Budapest, 2015. szeptember 22., kedd (MTI) – A jövő februárban sorra kerülő budapesti olimpiai selejtezőtorna előtt az orosz profiligában (KHL) szereplő Szpartak Moszkvával játszhat felkészülési mérkőzést a magyar jégkorong-válogatott a Papp László Sportarénában.

A barátságos találkozó előkészületeiről tartott keddi sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy jelenleg a pénzügyi feltételekről folynak még a tárgyalások, de jó esély van arra, hogy október elején-közepén hivatalossá váljon az orosz együttes magyarországi fellépése.

Az összecsapásra a tervek szerint február 9-én kerülne sor, a 2018-as pjongcsangi ötkarikás esemény selejtezőtornáját – amelyen a lengyel, a holland, s egy előselejtezőből felkerült csapat lesz a válogatott ellenfele – február 11. és 14. között rendezik meg, szintén a Papp László Sportarénában.

Georgij Kobjljanszkij, a KHL alelnöke azt mondta, a moszkvai együttes várhatóan a legerősebb összeállításában utazik Budapestre, s azért ők jönnek, mert a Szpartak egy Magyarországon és világszerte ismert márkanév, amely iránt nagy számú közönség érdeklődik.

Hozzátette, a Szpartak a tavalyi szezont pénzügyi okok miatt kénytelen volt kihagyni a KHL-ben, mostanra azonban újjászervezték, s bár nem kezdte jól az idényt – a 24. helyen áll a 28 csapatos bajnokságban -, az alelnök biztos abban, hogy az évad végén a legjobb 12 együttes között lesz.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára azt mondta, a Szpartak elleni mérkőzés nagyon jó erőfelmérő lesz a válogatottnak a selejtezőtorna előtt, valamint köszönetet mondott a Papp László Sportarénának az eddigi közreműködésért és a helyszín biztosításáért.

Lak Tibor, a sportarénát üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta, bíznak abban, hogy a pénzügyi feltételekkel kapcsolatban mielőbb megállapodás születik, s sor kerül a mérkőzésre, amelynek köszönhetően a sport visszatér a létesítménybe.

A Szpartak Moszkva négyszer, 1962-ben, 1967-ben, 1969-ben és 1976-ban nyert bajnoki címet még a Szovjetunió ideje alatt, vezetőedzője most a játékosként a tengerentúli NHL-ben egy évtizedet légióskodó, világbajnok German Tyitov. A keretben szerepel többek között a legendás, kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Vlagyimir Krutov fia, Alekszej.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s