A szomszédok szerint nem volt haragosa a megölt debreceni önkormányzati képviselőnek

Csendes asszonynak ismerték azt az önkormányzati képviselőt, akit saját házában gyilkoltak meg Debrecenben. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra is csak annyit árul el, hogy az 58 éves Balla Irmát agyonverték. A fideszes politikus holttestét fia találta meg szombat délután.

A rendőrség egyelőre azt sem árulja el, hogy a gyilkos vagy a gyilkosok hogyan jutottak be a képviselő házába, és elvittek-e valamit. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen – mondta a Független Hírügynökségnek Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Balla Irma szomszédja csak annyit árult el, hogy csendes asszonynak ismerte a képviselőnőt és nem tud arról, hogy lett volna haragosa.

A politikus 1998 óta önkormányzati képviselő, több bizottság tagja volt. Az ő körzetéhez tartozott a februárban kigyulladt tízemeletes panelház. Részt vett a károsultaknak szánt adományok gyűjtésében is.

A meggyilkolt képviselőnőt az önkormányzat saját halottjának tekinti. Képviselőtársai közül hétfőn senki nem nyilatkozott.