A szomszédban hangoltak Debrecenre és a rangadóra

Akt.:
Nem okozhat problémát a győzelem megszerzése Toronyaiéknak
Nem okozhat problémát a győzelem megszerzése Toronyaiéknak
Kazincbarcika – Szombaton játssza idei első bajnoki találkozóját a Vegyész RC alakulata.

Az NB I-es férfi röplabda-bajnokság 2015/2016-os szezonjának tavaszi része már az előző hét végén elkezdődött, ám a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese – mivel páratlan számú a mezőny – szabadnapos volt. Azonban Toma Sándor vezetőedző csapata nem töltötte tétlenül a napokat, többek között szerdán edzőmeccset játszottak az egyik szlovák élgárda, a VK KDS Sport Kosice otthonában. Az alap mérkőzést 3:0-ra nyerték a kassaiak, majd következett még két plusz szett, ami 1:1-et hozott.

– Nem ismeretlen számunkra a Kosice, hiszen összecsaptunk velük a szeptemberi, eperjesi tornán, igaz, arra én nem tudtam elmenni, mert a felnőtt női válogatottal voltam – emlékeztetett Toma Sándor. – Jelenleg a negyedik helyen állnak a szlovák bajnokságban, de ott hat olyan erősségű klub van, mint nálunk a Kaposvár, ők is közéjük tartoznak.

Szívesen mentünk, hiszen itthon, a régióban nincs ilyen szintű ellenfél, bár Kassán nem a Magyarországon rendszeresített Gala labdával játszottunk, hanem Mikasával, amelynek más az anyaga, merevebb.

Kellett idő, amíg megszoktuk, főleg fogadásban, de a végére már ráéreztünk. Jó lett volna, ha a jövő heti, Kecskemét elleni hazai rangadó előtt el tudtak volna jönni a visszavágóra, mondjuk holnapután, hétfőn, de kinn a hétvégeken dupla fordulót rendeznek, így vasárnap után szakmai szempontok miatt nem vállalhatták a hétfői, kazincbarcikai utazást.

De jönnek, csak január 27-én, szerdán. A keretünkből ketten hiányoztak, Kovács Zoli munkahelyi elfoglaltság, Lehóczky László pedig családi okok miatt.

Három ponttal

Az élvonalbeli pontvadászat 16. fordulójában ma 17 órától a sereghajtó Debreceni EAC vendége lesz a Vegyész RC.

– Függetlenül a hajdúsági csapat helyezésétől, valamennyi játékosunk jön – tette hozzá Toma Sándor. – Éles a harc köztünk és a Kecskemét között, ebben a pillanatban az alföldiek három ponttal előttünk állnak a második helyen, de egy meccsel többet játszottak. Éppen ezért nem szabad hibáznunk Debrecenben, de persze amennyiben majd úgy ítéljük meg, azok is lehetőséget fognak kapni, akiknek eddig kevesebb játékperc jutott.

A KRC elleni csatát előbb január 23-ra, szombatra írták ki a vegyészvárosba, ám a napokban előrehozták az ütközetet, mégpedig január 21-én, csütörtökön 17.30-ra.

Molnár István


Vendégségben Encsen

A Vegyész RC-nek több szponzora, támogatója is van, az egyik ilyen az encsi „Anyukám mondta” étterem, ahová kedden ellátogatott a csapat.– Ezúton is köszönjük a vendéglátást, nagyon jó hangulatú bő három órát töltöttünk el – mondta Toma Sándor. – Ez a program egyrészt egyfajta csapatépítő tréning volt, de értékeltem is az alapszakasz eddigi részét, tartottam egy prezentációt, megbeszéltük a továbbiakat.