A Szociális Munka Napja Kazincbarcikán

Kazincbarcika – November 12-e a Szociális Munka Napja. Az a nap, amikor a szociális ágazatban dolgozó szakemberek áldozatos munkájáról országszerte, így Kazincbarcikán is megemlékeznek.

A városban évek óta szép hagyomány, hogy a szociális ellátás területén dolgozókat egy gála műsor keretében köszöntik, így szeretné megbecsülését és tiszteletét kifejezni a város- és intézményvezetés. Bár a napi gondok, problémák a szférában dolgozókat összekovácsolják, azért jó, hogy van egy ilyen nap, amikor a bölcsődei, idős és hajléktalan ellátásban dolgozóknak lehetőségük van közösen kikapcsolódni, szórakozni, netán mérleget vonni – mondják az ünnepeltek.
Az idei városi rendezvény pénteken este lesz, ünnepi köszöntőt mond Szitka Péter polgármester, majd hagyományosan több polgármesteri elismerő oklevelet és igazgatói dicséretet is átadnak majd.
Kazincbarcika Város Önkormányzata 2009 decemberében alapította meg a Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat, ezt idén első alkalommal veheti majd át egy arra érdemes szociális ágazatban dolgozó szakember. A városi ünnepségen a szakma mellett a szórakozásnak is főszerep jut, hiszen a meghívottakat egy népszerű művész szórakoztatja majd, akinek személye meglepetés…
– G. J. –