A szituáció kényes

Nyíregyháza – A Nyíregyházi KSE kénytelen nyerni a Győr elleni hazai fellépésen. Máskülönben az NB I-es férfi kézilabdacsapat minden esélye elszáll a nyolc közé jutásra. A Győr elleni idegenbeli mérkőzés tudósítása. [.pdf – 46KB]

Mi több, nem elég szombaton legyűrni a három hellyel és ugyanennyi ponttal előrébb tartó kisalföldieket: a nyírségieknek – vélhetően – az alapszakaszból hátralévő két összecsapást (Komló, Békés) is be kell húzni annak érdekében, hogy kedvező pozícióból kezdjék a sorsdöntőnek ígérkező rájátszást.


Csúcscsapat
A Gyõr hétközben
letudta a Veszprém elleni Magyar Kupa párharcot. Nos, a maga
nemében csúcs, hogy a kisalföldiek hazai pályán
ötvenöt, majd a visszavágón negyvenhat, összesen
százegy gólt kaptak a bajnoktól. Mindez azt sejteti,
lefürödték a kilátástalan „küzdelmet”.

Vagyis, nincs más hátra, mint előre: a tizenegyedik pozícióban posztoló Nyíregyháza csak hosszú hajrával tornázhatja fel magát a táblázaton.

– Természetesen győzni szeretnénk: azt gondolom felesleges ragozni a témát, mindenki tudja miről van szó, ha a játékosok kiadják magukból a maximumot, teljesülhet tervünk – adott hangot vágyának Jano Pál, az NYKSE edzője.

– Persze, már most kijelenthetem, nem lesz könnyű meccs, a vendégek hasonló célért küzdenek, számukra is nagy a tét. Egyébként is a Győr nem lebecsülendő ellenfél, mert bár nincs sztárjátékos a keretben, egyszerre többen képesek jó produkcióval előrukkolni, ami eldöntheti a mérkőzést.

A Jano-gárda valamennyi tagja bevethető: valószínűleg a kézsérüléssel bajlódó Gamratot is összedrótozzák a találkozóra.

– Koncz Tibor –