A Szinva patak medrét takarítják természetvédők Miskolcon

Veszélyes hulladéknak számító gyógyszereket, hígítót, spray-t, autógumit valamint műanyag palackokat találtak eddig a Szinva patak medrében az ott takarító önkéntesek Miskolcon – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kuthi Adrienn szervező. Kuthi Adrienn elmondta: a kirándulóhelyen rengeteg ruhaneműt, cipőket, sőt még általános iskolai dolgozatot is találtak, ezért azt feltételezik, hogy valakik szándékosan hordták a patak partjára a szemetüket.

A Szinva patak medrét a Holocén Természetvédelmi Egyesület és az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület önkéntesei reggel óta takarítják Miskolcon. A takarításban résztvevő harminc ember eddig százhúsz zsáknyi szemetet szedett össze a patakból és környékéről. A helyi szemétszállító cég vállalta a hulladék elszállítását.

Kuthi Adrienn hozzátette: elszállítják azt a több zsáknyi szemetet is a helyszínről, amelyet a héten az egyik miskolci általános iskola diákjai szedtek össze. A gyerekek tanáraikkal arra kirándultak, és nem bírták nézni, hogy milyen szemetes a kirándulóhely.