Friss hírek

2007.11.29. 17:16

Fidesz: az uniós fejlesztések olyanok, mint a szellemek

<p>A Fidesz szerint az uniós forrásokból megvalósult kormányzati fejlesztések olyanok Magyarországon, mint a szellemek: csak beszélnek róluk, de senki sem látta még azok eredményeit. Az EU-s fejlesztési pénzek ügyében nem végez tényleges munkát a kormány - így reagált csütörtökön a fideszes Horváth Zsolt arra, hogy szerdán újabb 71 projekt támogatásáról döntött - ezek nagyrészt uniós fejlesztési pénzekből valósulhatnak meg a következő években.</p>

Az Országgyűlés Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottságának fideszes tagja azt mondta: szerdán politikai presztízsdöntéseket hozott a kormány, és nem a nemzeti érdekeket tartotta szem előtt.

Magyarország 2004 óta uniós tag, 2004 és 2006 között az EU-s források felhasználásával kapcsolatban semmi sem történt, csak azok kommunikálására költöttek, pedig Horváth Zsolt szerint a fejlesztési forrásokat hamarabb is aktiválni lehetett volna. Késésben van a kormány, ezért a Fidesz felszólítja, hogy hozzon most már tényleges döntéseket az uniós források felhasználásáról - tette hozzá.

5 témakörben 71 kiemelt fejlesztésről döntött szerdai ülésén a kormány, ezekhez összesen 135 milliárd forint uniós támogatást adnak. Csütörtökön hozták nyilvánosságra a részleteket. Műemlékeket újítanak fel több királyi városban, fejlesztik az újszegedi fürdőt, a hévízi illetve zalakarosi gyógyfürdőt. Budapesten folytatják a Szent Imre és az Uzsoki Utcai Kórház felújítását, a Gloriett és a Havanna lakótelepet pedig villamossal kötik össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!