A szervezők közleménye

A szervezők közleménye
A 18. Hell Miskolc Rally természetvédelemmel kapcsolatos szabályai, előírásai.

2011. április 22.-én pénteken került sor a Zempléni Tájvédelmi körzet munkatársaival közösen a rally útvonalának bejárására. Az egyeztetésen elhangzottak és a verseny természetvédelmi engedélyében foglaltak alapján a szervező az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt érdeklődőket, a versenyre kilátogató nézőket.

A természetvédelmi értékek megóvása érdekében az Erdőbénye – Aranyospuszta között elhelyezkedő gyorsasági szakasz nézők elől elzárt terület lesz. Ez azt jelenti, hogy a gyorsasági szakasz egész területén sem gépjárművel, sem gyalogosan nézők nem tartózkodhatnak.

A természetvédelmi értékek megóvása érdekében a Fony-Regéc-Óhuta közötti gyorsasági szakaszon a Regéc és Óhuta közötti völgyben, a mogyóróskai elágazás és Regéc közötti a -helyszínen táblákkal is megjelölt területen-, valamint a Fony feletti „Agyagos-tetőn” a nézők sem gépjárművel sem gyalogosan nem tartózkodhatnak. Ezen a szakaszon Fonyban, Mogyoróskán és a regéci várhoz vezető gyalogösvény parkolójában lehetséges a gépjárműveket elhelyezni.

A természetvédelmi értékek megóvása érdekében az Abaújvár-Kéked-Hollóháza közötti gyorsasági szakaszon Kéked és Hollóháza között a nézők sem gépjárművel sem gyalogosan nem tartózkodhatnak. Ezen a szakaszon a zsujtai elágazásnál, valamint Abaújvár és Kéked belterületén lehetséges a gépjárműveket elhelyezni.

A természetvédelmi értékek megóvása érdekében a Szemere-Hernádvécse és a Kány-Szemere gyorsasági szakaszokon gépjárművel kizárólag Hernádvécsén, Pusztaradványban és Szemerén lehetséges parkolni. A Kány-Buzita tető-Szemere közötti országhatár által érintett területeken nézők nem tartózkodhatnak.

A gyorsasági szakaszok térképvázlatai és a helyszínen kihelyezett útbaigazító táblák megfelelő információt biztosítanak a nézők számára fenntartott helyekről.

Ezen tiltások figyelembevételével és betartásával is elegendő helyszín áll rendelkezésre a verseny megtekintéséhez. Abban az esetben, ha a tiltott területeken nézői jelenlétet tapasztalunk, az adott gyorsasági szakaszt nem áll módunkban lebonyolítani (etap!). Arra kérjük Önöket, sportszerű magatartásukkal segítsék a verseny zavartalan lebonyolítását. Mindenkinek kellemes és balesetmentes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánunk!

A verseny szervezői

Címkék: , , ,