A szervezők 200 ezer szurkolóra számítanak az osztrák-német meccsen

A bécsi rendőrség 200 ezer szurkoló érkezésére számít a hétfő esti, Ausztia – Németország Európa-bajnoki mérkőzés előtt. A B csoport találkozója a továbbjutásról dönt.

“Tudjuk, hogy a németek elleni összecsapás mély érzelmeket válthat ki az osztrák szurkolókból” – mondta Konrad Kogler, az osztrák Belügyminisztérium rendőrségi szóvivője. “Ez a meccs a futball ünnepe, ezért mindent megteszünk, hogy kiiktassunk minden fenyegető tényezőt” – tette hozzá a kommunikációs szakember.

A szervezők 40 ezer német fanatikust várnak az osztrák fővárosba. A találkozó ideje alatt 3500 rendőr lesz szolgálatban, lesznek közöttük német egyenruhások és huligán-megfigyelők is, akik korábban a Németország – Lengyelország összecsapáson is jelen voltak már.

Az illetékesek abban bíznak, hogy az ismert bajkeverőket már a határon megcsípik. Eddig csak egészséges rivalizálás folyt a két nemzet szurkolótábora között, ezért a szervezők abban bíznak, hogy ez most sem fog megváltozni.

A rendőrök szórólapokat osztanak majd szét a drukkerek között, amelyeken az osztrák és a német himnusz szövege lesz. A szervezők szerint ez a gesztus is segíti a meccs békés lebonyolítását.

Az idei kontinensviadalt eddig elkerülték a rendbontások, köszönhetően annak, hogy a hatóságok időben lefülelték a szélsőséges fanatikusokat.
hirdetés


hirdet�s