Friss hírek

2009.02.13. 10:42

LABDARÚGÁS: Kaká mégis játszhat a milanói derbin?

<p>Az AC Milannál abban bíznak, hogy a csapat támadója, Kaká felépül az Internazionale elleni vasárnapi rangadóra, ahol a piros-feketéknek a bajnoki remények életbentartása a tét.</p>

A brazil klasszis a múlt heti, Reggina elleni meccsen szenvedett lábsérülést, és az első vizsgálatok után úgy tűnt, hogy legalább két hétig harcképtelen lesz, ami azt jelentette volna, hogy nem szerepelhetett volna a városi derbin. A Milan vezető orvosa, Jean Pierre Meersseman azonban szinte teljesen biztos benne, hogy a 26 éves kiválóság kifuthat a pályára vasárnap este.

"Kaká sokkal jobban érzi magát. Hihetetlenül jól reagál a szervezete a kezelésekre, már semmi fájdalmat sem érez, amikor sétál" - jelentette ki a szakember. "Hamarosan újra megpróbál futni, és akkor majd meglátjuk, hogy játszhat-e a derbin. De egyelőre túl korai lenne bármit mondani" - folytatta az orvos.

A csapat vezetőedzőjének, Carlo Ancelottinak most nem ez a legnagyobb baja, hanem az, hogy sokkal gyengébb együttesek ellen veszített pontokat a Milan az utóbbi időben, és már nyolc pontosra nőtt a hátránya az Interrel szemben. "Az Inter ellen tudunk játszani, de általában a derbi előtti és utáni meccseken csak szenvedünk" - mondta a tréner a Mediaset nevű olasz tévécsatornának.

"A kiscsapatok elleni sorozatos rossz eredmények miatt van ekkora hátrányunk az éllovassal szemben" - magyarázta Ancelotti. A Milan döntetlent játszott a Cagliarival, a Leccével, a Torinóval, a Genoával és a Regginával is. Ezek közül három meccsen szinte az utolsó pillanatban egyenlítettek a kiscsapatok, amit az edző is kiemelt. "Még azokon a találkozókon is pontokat vesztettünk, amelyeken jól játszottunk, gondolok itt a Lecce, a Genoa és a Torino elleni összecsapásokra" - fogalmazott a mester. "Ez a különbség köztünk és az Inter között" - tette hozzá Ancelotti.

A másik különbség pedig az, hogy a kék-feketék sztárja, Zlatan Ibrahimovic kiváló formában van, míg a Milan nyári igazolása, Ronaldinho még keresi önmagát. Az Inter svéd csatára 14 gólt lőtt az idei bajnokságban, míg Ronaldinho szinte mindig a kispadot koptatja a Milannál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!