Friss hírek

2010.01.19. 08:43

Csõdvédelmet kér a japán nemzeti légitársaság

<p>Csõdvédelmet kér Ázsia egyik legnagyobb légitársasága, a JAL - jelentette kedden a Kyodo japán hírügynökség. A tetemes adóssággal küszködõ cég vezetõi ülésén döntöttek a lépésrõl, amely megmentheti a japán nemzeti légitársaságot a bezárástól. Kedden délután nyújtják be a bírósághoz az iratokat.</p>

A csõdvédelemmel megnyílik a lehetõség az átszervezés elõtt, amely akár a dolgozók egyharmadának elbocsátásával is járhat. A tervek szerint 15 600 embert küldenek el a következõ három év alatt, hogy aztán 2013 márciusára nagyjából 36 ezer legyen a munkaerõ létszáma.

A JAL már korábban közölte, hogy a nehézségek ellenére folytatja az utaztatást a cég átalakítását felügyelõ Enterprise Turnaround Initiative Corp (ETIC) 300 milliárd jenes befektetésének és 400 milliárdos kölcsönének köszönhetõen. Az ETIC elsõ lépéseként leváltja az eddigi vezetõket, és több tucatnyi veszteséges járatot leállít. A JAL kényszerû intézkedése a szigetország történetének egyik legnagyobb csõdjét jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!