A szelek szárnyán Hejőkeresztúrban

Akt.:
Expert-FPS Kupa országos vitorlásverseny
Expert-FPS Kupa országos vitorlásverseny - © Fotó: Bujdos Tibor
Hejőkeresztúr – Magasan jegyzett vitorlás­versenyt rendeztek az elmúlt hétvégén a Debreczeni-tavon.­­­ ­­­­

Az Expert-FPS Vitorlás Kupa nem csupán az indulók, hanem a Magyar Vitorlás Szövetség által is magasan jegyzett esemény volt.

Öt évet vállaltak

Egyedülállónak bizonyult azért is, mert a Dunától keletre ez az egyetlen kiemelt ranglistaverseny, ezért a Deboti VSE által szervezett viadal két napjára szinte megtelt a Hejőkeresztúr határában lévő Demeter Vitorlás Kemping. A névadó fő­szponzorok öt évre vállalták a finanszírozást.

expert-vitorlas-verseny13-st650

A díjkiosztón a finn és a kalóz hajóosztályok legjobbjai gyönyörű serlegekkel és tárgyakkal gazdagodtak, a jelenlévők – köztük a műfaj helyi és országos szintű nagyjai – pedig hitet tettek arra, hogy jövőre újra találkoznak a remek környezetben, ahol szinte mindig fúj a szél. A kétnapos rendezvényen megjelent Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára, aki mind a tavat, mind a bázist alkalmasnak találta országos bajnokság rendezésére is.

KT


Expert-FPS Kupa országos vitorlásverseny
Hejőkeresztúr - A Hejőkeresztúr határában lévő Debreczeni-tavon rendezték az Expert-FPS Kupa országos vitorlásversenyt. Szombaton és vasárnap jó szélben hat futamot rendeztek. Tizenkét egyesület képviseletében ötvenen versenyeztek. Eredmények: Finn hajóosztály: 1. Andrik Szabolcs (Alba Régia S...

Ismét vízre szállhatnak
Hejőkeresztúr - A hétvégén vitorlás­gálát tartanak a Hejőkeresztúr határában lévő Debreczeni-tavon. Az Expert-FPS Kupát, amely Kelet-Magyarország legnagyobb versenye, immáron másodszor írták ki. A július 6–8-i eseményről hétfőn a miskolci sajtótájékoztatón beszélt dr. Hajdú László, az Expert Társ...További hírek a boon-sportoldal kategóriából