Friss hírek

2009.07.12. 11:53

11 sérült a bikafuttatás vasárnapi napján + FOTÓK

<p>Újabb 11-en sérültek meg a San Fermin fesztiválon, amelynek minden napján bikafuttatást rendeznek a spanyolországi Pamplonában. Két sérültnek életmentő műtére volt szüksége. Pénteken halottat is követelt a százéves hagyomány.</p>

A kilencnapos pamplonai bikafuttatás vasárnapi fordulóján 11 ember sérült meg - jelentették be a spanyol szervezők. Közülük kettőt igen súlyos állapotban vittek kórházba: egyiküket a nyakán, míg a másikat a mellkasán és az ülepén hasította fel a bika szarva. Mindkettőjüket megoperálták, túl vannak az életveszélyen - tette hozzá a San Fermin fesztivál szóvivője. Egyik sérült állampolgárságát sem hozták nyilvánosságra.

Pénteken a 27 éves Daniel Jimeno Romero életét vesztette, amikor felnyársalta a bika. A spanyol férfi halála volt az első azóta, hogy 1995-ben egy 22 éves amerikai turista halálát okozta az állatvédők által sokat bírált, 1911 óta rendezett rituálé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!