A Széchenyi Fürdő makettjét építik meg a brüsszeli Mini Európa Parkban

A Széchenyi Fürdő 1: 25 arányú makettje fogja képviselni Magyarországot a brüsszeli Mini Europe Parkban. Az erről szóló szerződést pénteken írta alá Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Thierry Meeus a Mini Europe S.A. vezérigazgatója.

A makettet 50 négyzetméteren építik meg élő vízzel és sakkozó figurák animációjával.

A makett építését az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, a Külügyminisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Fővárosi Önkormányzat finanszírozza.

Az ünnepélyes megnyitó 2008 áprilisában, a Brüsszeli Világkiállítás 50. évfordulóján lesz, amelyre a Magyar Turizmus Zrt. egy Magyar Hét elnevezésű rendezvénysorozatot is szervez – tájékoztatott közleményben a Magyar Turizmus Zrt.

A brüsszeli Mini Európa Parkban, melyet évente több, mint 3 millióan keresnek fel, 350 makett várja a látogatókat. A makettek az európai városok egy-egy jellegzetes helyszínét mutatják be, például a londoni Big Bent, a velencei Dózse Palotát és a párizsi Eiffel tornyot. A makettek működnek – az érdeklődők megfigyelhetik a Vezúv kitörését, a sevillai bikaviadalokat vagy a berlini fal leomlását.