A számozott utcák ügye már Brüsszelben

A számozott utcák ügye már Brüsszelben
Budapest – A számozott utcák ügye az Európai Bizottságban is téma volt, ugyanis Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője a miskolci kilakoltatásokról kérdezte a bizottságot.

Az európai parlamenti képviselő szerint a miskolci önkormányzat a számozott utcákban élő emberek számára nem kínált sem cserelakást, sem más lakhatásra elegendő kártérítést. „Szerény kárpótlási összeghez is csak akkor juthattak volna hozzá, ha elköltöznek Miskolcról. Ezért állítják azt a helyi polgárjogi vezetők, hogy az intézkedés célja az itt élő romák kitelepítése a városból…” – fogalmazott a képviselő.

Niedermüller Péter úgy tudja, ma hozzávetőlegesen 150 családot fenyeget kilakoltatás. „Ez az intézkedés összhangban van-e a Nemzeti Roma Stratégiák Európai Keretrendszerével, amely a romák lakhatási körülményeinek javítását tűzte ki célul, valamint, hogy Magyarország megfelelően alkalmazza-e a Tanács 2000/43/EK irányelvét a személyek közötti, faji- vagy etnikai származásra való tekintet nélküli egyenlő bánásmód elvének alkalmazásáról?” – kérdezte a bizottságot a képviselő.

A témával portálunk is többször foglalkozott, legutóbb egy konkrét eset kapcsán: egy rendesen fizető család szerződése lejárt, cserelakás nem jár nekik, menniük kell otthonukból. Az önkormányzat pályázatot ígért, de úgy tűnik, az abban meghatározott feltételeknek nem tudnak megfelelni.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s