A számlákat sztornózta, a pénzt meg zsebre tette Miskolcon

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás Helyitipp
Miskolc – Az évek alatt több mint tízmilliót sikkasztott a raktáros egy kereskedelmi cégnél.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség jelentős értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a 47 éves nővel szemben.

Rendszeres jövedelem

A vádlott egy több megyében működő kiskereskedelmi cégnél dolgozott Miskolcon. Előbb számlázóként, majd vezető adminisztrátorként, később raktárvezetőként. Munkája során feladata volt a számlák könyvelése, a beérkező pénzek kezelése, az árurendelés és raktárkezelés. 2010 és 2014 között több száz alkalommal károsította meg munkáltatóját.

Módszere az volt, hogy a boltokba kiszállított árukról visszaérkező számlákat az elektronikus könyvelésben sztornózta, a beérkezett pénzeket pedig eltette. Így ezen időszak alatt munkabérén kívül a sikkasztott pénzből is rendszeres jövedelme keletkezett.

A sztornózott számlákat és a bevételi pénztárbizonylatokat megsemmisítette. Azonban tevékenységének a számítógépes rendszerben nyoma maradt.

Összesen mintegy tizenegymillió forintot vett el, melyet saját és családja megélhetésére fordított.

Kártérítést követelnek

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, illetve a cég polgári jogi igényének megtérítését indítványozta.

– ÉM-SZB –