A szakvezetők bizakodó hangulatban vannak

Labdarúgás: NB II Keleti csoport, 10. forduló.

Kazincbarcikai SC – Újpest FC tartalék (szombat, 14.30)

Kiprich József, a sárga-kékek vezetőedzője: – A találkozó meghatározó eleme lehet az, hogy úgymond hányan játszanak vissza a lila-fehéreknél, mert ez sok mindent eldönthet. Az újpestiek fiataljai tehetségesek, bizonyítani akarnak, de ugyanezt mondhatom csapatomról is, így érdekes találkozó elé nézünk. Nekünk úgy kell kimennünk a pályára, hogy mindenképpen nyernünk kell. Ha így lesz, akkor két egymást követő meccsen hat pontot termelünk és megkezdjük a felzárkózást a középmezőnyhöz. A Vasas ellen a múlt héten fegyelmezetten játszottunk, most is ezt kérem a fiúktól. A találkozó sorsát a helyzetkihasználás dönti majd el, remélem, hogy megfelelően értékesítjük lehetőségeinket.

A KBSC-ben E. Messinek a térde fáj, de szereplése valószínű. Czégel és Nyisalovits viszont sérülés miatt nem léphet pályára.

A KBSC tervezett együttese: Szabó Á. – Privigyei, Komlósi, Fótyik, Szala – Hornyák vagy Fabio, E. Messi vagy Kovács P., Maicon, Tátrai – Menougong, Salvador.

Az edző tippje: 2-1.

Restart-Ceglédi VSE – Putnok VSE (szombat, 14.30)

Koszta Péter, a putnokiak vezetőedzője: – A múlt héten az újpestiek ellen majdnem „szívrohamot” kaptam, mert annyi ziccert rontottunk el, mint a korábbi meccseken összesen. Gólnélküli állásnál háromszor is teljesen egyedül vezettük a kapusra a labdát, de egyszerűen képtelenek voltunk a hálóba juttatni, mert a fiúk rendre rossz döntéseket hoztak. Most ez nem ismétlődhet meg, ilyen bőkezűen nem bánhatunk ellenfeleinkkel. Ha nem találjuk meg góllövő cipőnket, akkor kevés sikerben lesz részünk, ha elől összeszedjük magunkat és megfelelően koncentrálunk, akkor ponthoz, vagy pontokhoz juthatunk. Bizakodó vagyok, remélem, hogy ami minket illet, megfordul a széljárás!

A vendégek játékosai közül Sápi, Kerékgyártó és Luptak sérült.

A PVSE elképzelt csapata: Roza – Szögedi, Kovács R., Bogdan, Crisan – Odrobéna, Zimányi, Elek B., Illés – Olasz, Bene.

Az edző tippje: 0-1.

Mezőkövesd-Zsóry – Budapest Honvéd tartalék (vasárnap, 14.30)

Véber György: – Mindig a pozítív oldaláról nézem a labdarúgást és saját csapatom szereplését is: két vereség után idegenben nem jött a harmadik, így megállítottuk a zuhanást, amibe kerültünk. A Budapest Honvéd ellen újra el kell kezdenünk a pontok gyűjtését. A fővárosiak jól szerepelnek, a középmezőny elején állnak, de mi csak saját dolgainkra koncentrálunk. Fegyelmezetten dolgoztak a fiúk hétközben, s mivel jobbak vagyunk a Honvédtól, ennek ki kell jönnie a pályán. Az elillant nagy előnyünkkel sem foglalkozunk, miképpen azzal is tisztában vagyunk, hogy kik a riválisaink: az Orosháza nem köztük, a Békéscsaba és a Nyíregyháza annál inkább. Az őszi idény utolsó harmadára sok pontot tervezünk, most például máris hármat.

Az MSE-ben Éles és Irhás sérült, Jeremiás belázasodott, Lipusz azonban már felépült, kispados lesz.

Az MSE várható gárdája: Szántai – Hegedűs, Elek, Lakatos, Nagy P. – Bagi, Sigér, Bognár – Bogdány, Hamar, Jeremiás.

Az edző tippje: 1-0.Sporthírek