A szakképzés aktuális kérdései vállalkozóknak

A konferencián
A konferencián - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A szakképzés ­finanszí­­rozás­ának lehetőségeiről, a szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítéséről és elszámolásáról volt szó azon a szakmai előadáson, amelyet a BOKIK szervezett a vállalkozók számára.

A Miskolci Felnőttképzési Központban megtartott rendezvényen Bihall Tamás, a kamara elnöke köszöntötte a résztvevőket, beszélt a szakképzés változásairól, összefoglalta a kamara feladatait és szólt a jogszabályi ­környezet módosulásairól.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Lászlóné Szép Györgyi adó- és felnőttképzési szakértő részletesen, példákkal illusztrálva tájékoztatta a megjelenteket, szó volt a szakképzési hozzájárulás felhasználásának általános szabályairól, a csökkentő tétel elszámolási szabályairól, a pénzügyi, számviteli feladatokról, valamint a 2018-tól érvényes új előírásokról.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A program során lehetőség nyílt arra is, hogy útmutatót adjon az előadó a szakképzési hozzájárulás bevallásának kitöltéséhez különböző példák segítségével, illetve több ­gyakorlati kérdés megvitatására is lehetőség volt.

– ÉM –