A Szabadság téri kordont is elbontották a rendőrök

A rendőrség hétfőn hajnalban elbontotta a Magyar Televízió Szabadság téri székháza előtti kordont is a Kossuth téri után. A köztévé épületének főbejáratát kedden reggel nyitják meg a televízió munkatársai előtt – tájékoztatta közleményben a Független Hírügynökséget az MTV.

A Magyar Televízió Szabadság téri székházának főbejárata kedden hajnali 5 órától lesz újra nyitva. Az MTV főbejáratánál 24 órában működik a be- és kiléptetés: a belső munkatársaknak állandó belépőjük van, a külső munkatársak és a vendégek pedig ideiglenes belépőket kapnak.

A tavaly szeptemberi ostrom után súlyosan megsérült a főbejárat, ezért azonnal lezárták, helyette az elmúlt hat hónapban a Nádor utcai kaput használták. Utóbbit a jövőben már csak az MTV állandó belépővel rendelkező belső munkatársai vehetik igénybe hétköznap.

A főbejárat helyreállítása nettó 14 millió 700 ezer forintba került. A munkát még nem fejezték be teljesen, hátra van még a főbejárati homlokzat teljes felújítása. Ugyanakkor a korábbinál jóval erősebb biztonsági rendszer védi most már az MTV székházat – derül ki a közleményből.Sporthírek