A szüreti napon mindenki elázott Tokajban

A szüreti napon mindenki elázott Tokajban
Tokaj – A hagyományos Tokaji Szüreti Napok második napjára nem hagyományosan megérkezett az eső. Péntek délután sem volt már igazán jó időjárás, de legalább a felhők nem adták ki magukból a folyékony matériát. 

Ennek köszönhetően Tokaj belvárosa be is dugult a turisták özönétől. A sétálóutcán szinte lépni sem lehetett, a színpad környékén pedig még ennél is hatalmasabb volt a tömeg.

Szombaton sem volt ez nagyon másként, hiszen turistákból, helyiekből és környékbeliekből ekkor sem volt hiány, csak éppen a tömeg ritkult meg egy kissé. Kellett is a hely, hiszen az esernyőkkel csak így lehetett biztonságosan lavírozni. A legnagyobb forgalmat ezen a délutánon a borospincék és boros standok mellett az esernyőt árusító kirakodók bonyolították a szűnni nem akaró esőnek köszönhetően.

A szüreti felvonulás előtt az Etnorom együttes valódi balkáni hangulatot varázsolt a főtérre. A felvonulók között megérkeztek a hegyaljai polgármesterek, akik idén is összeadták a Polgármesterek Borához településenként a két mázsa bort és a húsz kiló aszút. Dr. Hörcsik Richárd, Sárospatak polgármestere tudósítónkat is megkínálta a borba szánt furmintból, amely köszöni szépen, idén remekül érezte magát, ezért nagyon finomra érett, így a borbarátok mellett a szőlőbarátoknak is örömére szolgál.

Májer János, Tokaj polgármestere vendéglátóként köszöntötte a megjelenteket, akik a zord időjárás ellenére is ellátogattak a hegyaljai városba. Májer János elmondta, az idei ünnep nem csak szőlő és a bor ünnepe, hanem egész Hegyaljáé és ez a fesztivál is hitet tesz amellett, hogy a régió számtalan gondja és problémája ellenére is élni akar.

-bg-