A strandrendőrök jelenléte elriasztja a tolvajokat a Gyulai Várfürdőben

Szinte a minimálisra csökkent a vendégek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma a Gyulai Várfürdőben. Ez annak is köszönhető, hogy a megyében egyedülálló módon strandrendőrök őrzik a fürdőzők biztonságát.

Több mint tíz éve működik Gyulán a strandrendőrség. A helyi kapitányság az idegenforgalmi szezonban két járőrt vezényel a Gyulai Várfürdőbe, hogy növelje a vendégek biztonságérzetét, és visszaszorítsa a bűncselekmények számát. A rövidnadrágban, pólóban járőröző rendőrök jelenléte meghozta a várt hatást.

– Tavaly mindössze egy lopás történt, idén pedig még még nem tudunk beszámolni olyan bűncselekményről, amit a fürdőzők sérelmére követtek volna el. A vendégek az elmúlt évek során megszokták, hogy problémájukkal azonnal megtalálhatnak minket, és perceken belül megkezdhetjük az intézkedést – nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Tótka Bálint, a Gyulai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti- és Közrendvédelmi Osztályának vezetője. A strandrendőrök minden nap, a fürdő nyitvatartása idején teljesítenek szolgálatot.