A stadiontól is elbúcsúznak a virágkarneválon

Debrecen – A karnevál hírneve Kínába, nemzetközi kertészeti kiállításra juttatta a cívisvárost.

Cívis vendégszeretet, 650 debreceni táncos, olasz zászlóforgatók, különleges indonéz varázslat és történelmi korokat bemutató virágkompozíciók – ekképp nyújtanak ízelítőt a szervezők az idei virágkarneválból, melynek várható történéseit kedden Budapesten ismertették, sajtótájékoztatón.

Virágnevek, naponta

Mint elhangzott, 2011 különösen fontos a cívisváros számára, hiszen 650 évvel ezelőtt 1361-ben, I. (Nagy) Lajos király idején szerzett mezővárosi rangot, s ezzel a bíráskodás és az önkormányzatiság jogát. Ez a jeles évforduló az idei karneváli programsorozatban is kiemelt jelentőséget kap.

Más érdekességek is színesítik a karnevált. A rendezvény napjai egy-egy virágnevet viselnek, de a mostani karnevállal búcsúztatják el a Nagyerdei Stadiont is, mely nyolcvan évet élt és melynek újjáépítése az eseménysorozat után kezdődhet el. Augusztus 15. és 21. között Debrecen utcáin számos program várja az idelátogatókat; hazai művészek, egyedi produkciók gondoskodnak a remek hangulatról – tudatta a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Kósa Lajos polgármester a sajtótájékoztatón jelezte: a Debreceni Virágkarnevál elismeréseként a cívisváros képviseli Európát az idei kínai nemzetközi kertészeti kiállításon. A különleges meghívást a város az idei, immár 42. Debreceni Virágkarnevál nemzetközi hírével érdemelte ki – derült ki szavaiból.

HBN, MTI