Hajdú-Bihar

2011.08.27. 10:37

Nagy forgalmú volt a strand augusztushoz képest

Debrecen, Földes - Átlagos betegszám a kórházban, tele van a strand.

Debrecen, Földes - Átlagos betegszám a kórházban, tele van a strand.

Betegeink nagy része keringési zavarokkal fordul hozzánk, de nagyjából ugyanolyan forgalmunk volt az elmúlt napokban, mint korábban - mondta dr. Kovács Csilla, a Kenézy Kórház Sürgősségi Betegellátó osztályának osztályvezető főorvosa. - Május óta - néhány hetet leszámítva - meleg idő volt, az emberek hozzászoktak a magas hőmérséklethez, így pár fok melegedés nem viseli meg őket nagy mértékben, de átfogó képet a jövő héten kapunk a beteglétszámról - tudtuk meg az osztályvezető főorvostól.

 

Strand helyett iskolakezdés

 

A strandok a héten annál felkapottabbak voltak, augusztushoz képest többen mentek pancsolni - mondta Kakucsi Ferenc, a Földesi Strandfürdő vezetője. - Augusztusban a szülők az iskoláztatásra gyűjtenek, ezért ilyenkor kevés a látogató, a héten mégis sokan jöttek a meleg miatt - tudtuk meg a fürdő vezetőjétől. Hasonló a helyzet Kerekestelepen is: csütörtökön 70-80 százalékos volt a telítettségünk, ami megközelíti az eddigi csúcsot - tudtuk meg Ladányi Zoltántól, a Kerekestelepi Fürdő vezetőjétől. Elmondása alapján napközben nagyon kedveltek az árnyékos helyek és a hideg vizű medencék. Tapasztalata szerint augusztus nem annyira felkapott, 20-a után szinte vége is a szezonnak, talán épp az iskoláztatás miatt.

HBN-LA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!