Sport

2014.01.31. 09:46

Csapatként kell muzsikálniuk a Jegesmedvéknek

Miskolc - A Macik pénteken este 19 órától a Fradi vendégeként a fővárosban küzdenek a Mol-liga pontjaiért.

Miskolc - A Macik pénteken este 19 órától a Fradi vendégeként a fővárosban küzdenek a Mol-liga pontjaiért.Utolsó januári mérkőzésüket a Ferencváros otthonában vívják a Macik. Az „örökrangadóról" kérdeztük Robert Dever vezetőedzőt.– Az idei szezon alapszakaszában utoljára játszunk az FTC-nél – közölte a kanadai szakember. – Mit várok? A Ferencváros otthonában nehéz nyerni, ezt az idén minden csapat megtapasztalhatta. Most sem számítok másra, mint egy kemény mérkőzésre, amit meg kell nyernünk. Nincs mire várnunk, nem lehet taktikázni, minél hamarabb gólokat kell szereznünk a találkozón és begyűjteni azokat a pontokat, amelyek biztosítják a helyünket a rájátszásban.

Fegyelem, taktika

Arra a kérdésre, mely szerint mire lesz ehhez szükség pénteken este, a vezetőedző ezt válaszolta:

– Mindenek előtt fegyelemre és a megbeszélt taktika betartására. Mindig akkor voltunk sikeresek, amikor csapatként működtünk. Az egyénieskedés hibákhoz vezet, ezt most nem engedhetjük meg magunknak. A Ferencváros jó csapat, kitűnő játékosokkal rendelkezik, ezért végig nagyon koncentráltan kell játszanunk a meccs során.

Jelenleg hat idegenlégiósa van a csapatnak, de csak öten léphetnek jégre. Erről a fajsúlyos kérdésről így vélekedett Robert Dever:

– Egész héten figyelem a csapat és ezen belül az idegenlégiósok teljesítményét. Már van elképzelésem, de a végleges döntést valószínűleg a péntek délelőtti átmozgató edzés után hozom meg.

Vasárnap nem játszanak

A Mol-ligában vasárnap is rendeznek egy – a Dab.Docler által már megnyert, alapszakaszbeli kört –, amelyben a miskolciak nem lesznek érdekeltek, majd a közös pontvadászat február 14-én folytatódik, miután a magyar válogatott február 6-8. között hazatér a gdanski nemzetközi tornáról. Az alapszakasz küzdelme egyébként február 23-án ér véget.

ÉM-HSZ, KT

A beírt posztnak nincs jelentősége

Az elmúlt hetek jegyzőkönyveibe Ritó Lászlót, a miskolciak U20-as válogatott csatárát rendre védőként írták be. Megkérdeztük az érintettől, hogy pontatlanságról van szó, avagy védőt csinált-e belőle kanadai mestere, mire a 20 esztendős játékos így felelt:

– A beírástól függetlenül továbbra is csatár vagyok, most éppen a negyedik sorban, de ennek azért nincs jelentősége, mert sokan vagyunk. És ha már szót kaptam: a Fradi ellen mindenképpen nyernünk kell, a többi nem érdekes. Persze, hogy szeretnék gólt és segédpontokat szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!