A sokasodó balesetek miatt, fokozott rendőri jelenlét Edelényben

Az év első két hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva az összes balesetek száma 15-ről 21-re emelkedett, megduplázódott a személyi sérüléses balesetek előfordulása is az edelényi térségben.

A 9 sérüléses közlekedési esemény kapcsán 3 alkalommal volt az okozó autós ittas állapotban, míg 2006 első hónapjaiban az ittasság baleseti okként nem merült fel.

A negatív tendencia visszaszorítása érdekében az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője dr. Antal István alezredes a rendőri egység illetékességi területén fokozott közúti ellenőrzés-sorozatot rendelt el. A kontrollok eddigi tapasztalatai is igazolják döntését. Két éjszakai ellenőrzés során 5 gépjárművezetőt állítottak elő az egyenruhások ittas vezetés miatt, akikkel szemben – az elfogyasztott, szervezetükben kimutatott alkoholszint függvényében – szabálysértési vagy büntető eljárás megindítását kezdeményezték. Forgalmi, illetve vezetői engedély elvételére is sor került.

A két nap további mérlege további szabályszegések miatt: 10 szabálysértési, 2 büntető feljelentés, 8 fővel szemben helyszíni bírság. A rendőrkapitányság illetékességi területén tovább folytatódnak a közúti ellenőrzések.