A sofőrnek dohányoznia is tilos

Sofőr - illusztráció
Sofőr - illusztráció
Budapest – A BKV sofőrjeinek vezetés közben tilos dohányozniuk vagy telefonálniuk, de zenét sem hallgathatnak.

Ezt Regőczi Miklós, a közlekedési társaság kommunikációs igazgatója mondta a Népszabadságnak annak kapcsán, hogy néhány napja valószínűleg éppen ez utóbbi miatt nem hallotta meg a vészcsengőt egy villamos vezetője. A jármű magával rántott egy nőt és 200 méteren keresztül vonszolta magával. A nő életét vesztette a balesetben. A sofőr jogosítványát elvették, az áldozat családjának pedig 1,2 millió forintot fizet a BKV.

Regőczi Miklós arra kéri az utasokat, hogy jelentsék azokat a sofőröket, akik megszegik a szabályokat. A közlekedési vállalat járművei évente kevesebb, mint 50 személyi sérüléssel járó balesetet okoznak, vagyis átlagosan 3,2 millió kilométerenként történik ilyen – írja a lap.

Telefonon is lehet jelenteni a dohányzó sofőröket
A BKV ügyfélszolgálatán jelenthetik be az utasok azokat a járművezetőket, akik menet közben dohányoznak, telefonálnak vagy zenét hallgatnak. A panaszokat munkaidőben a 461-66-88-as telefonszámra, illetve az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre várják a közlekedési társaságnál – tudta meg a Független Hírügynökség a BKV kommunikációs igazgatóságától.


Előzmény:

Halálos villamosbaleset – Rádiót hallgatott a vezető? 
Budapest – Felfüggesztették annak a villamosnak a vezetőjét, aki egy idős nőt gázolt halálra szombaton, Budapesten