A skótok végeztek a csoport élén

A skótok végeztek a csoport élén
A csoportelsőség volt a tét szombaton délután a nyíregyházi Városi Stadionban, ahol a magyar és a skót U19-es labdarúgó válogatottak léptek pályára az Eb-selejtezőn. 

A mieinknek két győzelem után elegendő lett volna a döntetlen is, hiszen a skótok a nyitómeccsen ikszeltek az azeriekkel.

Jegyzőkönyv
Magyarország–Skócia 0–1 (0–1)
Városi Stadion, 2000 néző, v.: Circhetta (Hidber, Rogalla, Zimmermann, Zurbruegg – svájciak).
Magyarország: Gulácsi – Fazekas G., Simon Á., Vattai, Sváb – Takács P. (Litauszki, 89.), Tamási – Varga R., Hajdu Zs. (Frank, 76.), Gosztonyi – Máté J. (Bajner, 56.). Szövetségi edző: Wilco van Buuren.
Skócia: Andrews – Brown, Hanlon, Wilson, Booth – Stirling, Tidser (Currie, 82.), Ness, Russell (Perry, 89.) – Griffiths, McDonald (Forrest, 65.). Szövetségi edző: William Stark.
13. perc: Griffiths húzott el a bal oldalon, középre gurítása egyedül találta a McDonaldot, aki 10 méterről, ballal a jobb alsó sarokba helyezett, 0–1.
87. perc: Varga ívelt át a bal oldalról, az érkező Frank 8 méterről az oldalhálóba lőtt
88. perc: Gulácsi röviden szabadított fel lábbal, Russel 20 méterről az üresen árválkodó kapura lőtt á, Simon önfeláldozó becsúszással szögeltre mentett.
93. perc: Fazekas harcosan tört előre, majd “gólpasszt” Litauszkinak, aki 12 méterről, középről lőtt, ám Andrews bravúrral mentett.
A magyarkezdőből kimaradt Bajner, helyére a bőcsi Máté került. Hamar kiderült, hogy a skótok terveszerűbben játszanak, remekül védekeztek, a középpályások sokat mozogtak, elől pedig a szőke Griffits igen veszélyesen mozgott. A mieink körülményesen játszottak és nehézkesen szövögették az akcióikat. A gyorsan jött gól méginkább megnyugtatta a skótokat, a mieink pedig igazán nem tudtak változtatni a játékon.
Szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak Tamásiék, többször is volt esély a gólszerzésre, ám ezek kimaradtak. Az azeriek elleni győztesgólt szerző Litauszki lábában volt a sokat jelentő döntetlen, ám a hosszabbításban nem tudott élni a lehetőséggel.

Wilco van Buuren: – A három meccs közül most játszottunk a legjobban, ám ilyen a futball, most veszítettünk. Szünet után rengeteg esélyünk nyílott az egyenlítésre ám végül az egyetlen lehetőséget kihasználó skótok nyertek.
William Stark: – Nagyon boldoigok vagyunk csopoirtgyőztesként léphettünk tovább.


A másik mérkőzésen: Azerbajdzsán–San Marino 5–0 (3–0)

A csoport végeredménye

1. Skócia 3 2 1 – 10–1 7
2. Magyarország 3 2 –1 7–1 5
3. Azerbajdzsán 3 1 1 1 5–2 4
4. San Marino 3 – – 3 0–19 0