Friss hírek

2009.05.24. 12:15

Gyógyszerészi Kamara: állítsák le a gyógyszertár-nyitásokat!

<p>A gyógyszertár-alapítási engedélyek kiadásának felfüggesztését és a gyógyszertár-nyitási eljárások azonnali leállítását követeli a Magyar Gyógyszerészi Kamara. Dr. Horváth Tamás elnök vasárnapi közleményében az Európai Közösségek Bíróságának május 19-i határozatára hivatkozik, amely kimondja: alapos közegészségügyi és finanszírozási indokai vannak annak, hogy ezt a nemzeti szabályozás gyógyszerészi diplomával rendelkező emberek számára tartja fenn.</p>

A Gyógyszerészi Kamara a bírósági döntés értelmében egyebek mellett követeli a gyógyszertár-létesítési engedélyek kiadásának felfüggesztését. Emellett azonnali tárgyalásokat sürgetnek a kormánnyal a gyógyszer-gazdaságossági törvény átfogó módosítása és a személyi jog intézményének helyreállítása érdekében. A Kamara valamennyi érintett bevonásával tárgyalásokat kezdeményez a hivatásetikai szabályozás helyreállítására és az egészségügyben működő szakmai kamarákra vonatkozó szabályozás megváltoztatására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!