BOON - PR cikk

2013.04.30. 08:51

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„MEGTÉRÜLŐ ENERGIA” RENDEZVÉNYSOROZAT MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK LAKOSSÁGI ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL

„MEGTÉRÜLŐ ENERGIA” RENDEZVÉNYSOROZAT MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK LAKOSSÁGI ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL

 

2012 decemberében vette kezdetét a féléven át tartó „Megtérülő energia” rendezvénysorozat, mely a lakosság számára a fenntartható életmódot és a tudatos energiafelhasználást kívánja népszerűsíteni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megvalósuló rendezvényeken és a rendezvényhez kapcsolódó weboldalon lehetősége nyílik az érdeklődőknek, hogy közvetlenül a megújuló energia szakértőitől tájékozódhassanak a megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeiről, és a téma aktuális kérdéseiről.

A fosszilis energiahordozóktól való függés és kiemelten a lakóépületek jelentős energiafogyasztása miatt szükséges az energiatakarékos és környezettudatos gondolkodásmód meghonosítása a társadalom minél szélesebb rétegeiben, illetve elengedhetetlen az alternatív energiaforrások alkalmazásának kiterjesztése nemcsak az ipari, de a lakossági fogyasztók körében is. Hazánk az Európai Unió teljes jogú tagjaként 2020-ra kötelező vállalást tett a megújuló energiaforrások 14,65%-ra történő növelésére, az összes energia felhasználáson belül.

A „Megtérülő energia” rendezvénysorozat célja, hogy a lakosság energetikai ismereteit közérthető és interaktív módon bővítse annak érdekében, hogy a megújuló energiaforrások alkalmazása a gyakorlatban is minél inkább elterjedjen Magyarországon a lakosság körében is. Az Új Széchenyi Terv által támogatott rendezvénysorozat 2012 decemberében ünnepélyes megnyitóval és sajtótájékoztatóval vette kezdetét Miskolcon, majd ezt követően féléven át, 2013. június végéig összesen kilenc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fesztivál és esemény keretében népszerűsíti a megújuló erőforrások használatát és a környezettudatos életmód a hétköznapokban is megvalósítható elemeit.

A „Megtérülő energia” projekt keretében egy interaktív weboldal is létrehozásra kerül, hogy a „Megújuló ház” elnevezésű online játékkal már virtuálisan ki lehessen próbálni az energiatudatos mindennapokat. A www.megteruloenergia.hu című honlapon a projekt ideje alatt és után szintén megtalálhatják az érdeklődők a témához kapcsolódó információs anyagokat.

A „Megtérülő energia” rendezvénysorozat szervezője, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) stratégiai célkitűzései között az épített környezet színvonalának növelése, a fenntartható és energiatudatos építés, a biztonság, valamint az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás szerepelnek. Az energetika terén szerzett 50 éves szakmai tapasztalatával az ÉMI a rendezvénysorozaton és a www.megteruloenergia.hu weboldalon közzétett szakmai anyagokkal a háztartásokban is ezen célok megvalósulását kívánja támogatni az energiatudatos és fenntartható megoldások bemutatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!