Sport

2014.05.08. 10:31

Nyílt levél a Magyar Labdarúgó Szövetségnek

"<em>Örömmel látjuk erőfeszítéseiket, hogy szeretnék visszacsalogatni a nézőket, családokat a lelátókra, és egyre több családbarát mérkőzést rendeznek. Ehhez a nemes kezdeményezéshez csatlakozva szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a május 25-én, vasárnap este fél kilencre a Puskás Ferenc Stadionba kiírt Magyar Kupadöntő időpontja sok mindennek nevezhető, de családbarátnak semmiképpen.</em>"

"Örömmel látjuk erőfeszítéseiket, hogy szeretnék visszacsalogatni a nézőket, családokat a lelátókra, és egyre több családbarát mérkőzést rendeznek. Ehhez a nemes kezdeményezéshez csatlakozva szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a május 25-én, vasárnap este fél kilencre a Puskás Ferenc Stadionba kiírt Magyar Kupadöntő időpontja sok mindennek nevezhető, de családbarátnak semmiképpen."Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!Örömmel látjuk erőfeszítéseiket, hogy szeretnék visszacsalogatni a nézőket, családokat a lelátókra, és egyre több családbarát mérkőzést rendeznek. Ehhez a nemes kezdeményezéshez csatlakozva szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a május 25-én, vasárnap este fél kilencre a Puskás Ferenc Stadionba kiírt Magyar Kupadöntő időpontja sok mindennek nevezhető, de családbarátnak semmiképpen.

Nálunk, Diósgyőrben - az országos trenddel ellentétben - rengeteg család, gyerekek és nők is járnak a mérkőzésekre. 33 év után jutott újra kupadöntőbe a DVTK és nagyon sokan szeretnék élőben megnézni a találkozót. Ehhez több ezer diósgyőri szurkolónak kell másik városba utazni a döntőre. A MÁV honlapja szerint a legutolsó vonat este 10 órakor indul a Keleti Pályaudvarról Miskolcra, ezután már nem lehet vasúttal a borsodi megyeszékhelyre visszautazni Budapestről.

Az utazási nehézséget leszámítva sem igazán baráti az időpont, hiszen a késői kezdés miatt akár autóval, akár busszal utaznak a diósgyőriek, csak a hajnali órákra érkezhetnek haza, a következő nap (hétfő) pedig munkanap. Jelenleg mind a budapesti helyszín, mind a késői időpont csak az újpesti szurkolóknak kedvez, így a feltétételek már a kezdő sípszó előtt is egyenlőtlenek.

Tudjuk, hogy a Magyar Kupa-döntő rendezési időpontjakor számos tényt kellett figyelembe venniük a Bajnokok Ligájától kezdve az európai parlament tagjainak választásáig. Ezért érthető és elfogadható számunkra, hogy nem szombaton a BL-döntő időpontjában rendezik a Magyar Kupa-döntőt. Az európai parlamenti választások is lezárulnak május 25-én, vasárnap este hétkor, így szerintünk nincs akadálya annak, hogy korábban kezdődjön a mérkőzés.

Amennyiben valóban fontosnak érzik a szurkolók jelenlétét, és az MLSZ részéről nem csupán PR-fogás a „családbarátság", bízunk benne, hogy megfontolják kérésünket.

Józan mérlegelésükben bízva a diósgyőri szurkolók, köztük Diósgyőri Női Szurkolói Klub nevében tisztelettel:

- Fekete Zsuzsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!