A Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Akt.:
A Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

A Széchenyi2020 program keretében befejeződött a Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése.

A Miskolci Tankerületi Központ a mai napon befejezte projektjét a Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskolában, melynek célja az intézmény infrastrukturális fejlesztésén keresztül az eredményesség és az inkluzív oktatás (nyitottságra ösztönző nevelés) fokozása és a nyújtott szolgáltatások színvonalának növelése, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést. A projekt 20 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg, az Emberi Erőforrások Minisztériumának „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” c. felhívása (EFOP–4.1.3-17) alapján.

A beruházás célja a minőségi és befogadó oktatási környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése. További célja a helyi szükségletek kielégítésére irányuló, racionális és hatékony működést biztosító korszerű nevelési, oktatási környezet kialakítása, különösen a tanulást segítő és közösségi terek tekintetében.

A projekt során az intézményben az alábbi fejlesztések valósultak meg:

  • Tornatermi lámpatestek cseréje
  • Térelválasztó függöny szerelése
  • Tornatermi vizesblokk felújítása, belső nyílászárók cseréje
  • Infokommunikációs és részleges akadálymentesítés

A Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskolában megvalósult tornaterem-felújítás nagymértékben elősegíti a mindennapi testnevelésórák magasabb színvonalú megtartását, valamint hozzájárul a településen és vonzáskörzetében élők életminőségének javításához, a külső szereplők által is sokoldalúbban hasznosuló, megújult tornateremmel.

Az infrastrukturális fejlesztés jelentőségét növeli, hogy olyan intézményben valósult meg, ahol magas a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók száma. A megújult tornaterem a beruházásnak köszönhetően segíteni tudja az iskola felzárkóztató és tehetséggondozó munkáját is.

– PR cikk –

Címkék: