A saját sikereikért bunyóznak

A Nyíregyházi Box Club női bajnokságon sikerrel szerepelt versenyzői, edzői
A Nyíregyházi Box Club női bajnokságon sikerrel szerepelt versenyzői, edzői - © Fotó: tudósítónktól​
Nyíregyháza – A Molnár Bence irányította Nyíregyházi Box Club vitrinjében már van bajnoki cím és jó néhány medál.


Egy új nyíregyházi ökölvívó klub kezdi bontogatni szárnyait. A néhány hónapos Nyíregyházi Box Club versenyzői már letették a névjegyüket a korosztályos bajnokságokon. Vezetőjük a 27 esztendős Molnár Bence, aki egykoron az NYVSC színeiben versenyzett. Aztán edzősködni kezdett, dolgozott a Papp László Ökölvívó Akadémia nyíregyházi kirendeltségén, valamint a Dávid SC-ben. Aztán váltott.

– Két versenyzőm édesapjával, Dunai Tiborral beszélgettünk arról, hogy már több értékes eredményt értek el tanítványaim, de olyan kluboknál, amelyeket nem éreztem a magaménak – kezdte az új klub bemutatását Molnár Bence. – Jött az ötlet, hogy akkor alapítsunk egyet. Nem volt egyszerű, de sikerült, így jött létre négy hónappal ezelőtt a Nyíregyházi Box Club, ami nevében is jelzi, hogy nyíregyháziak vagyunk.

Kilencből nyolc dobogós

Molnár Bence azt is elmondta, hogy készültek a Zelk-iskolában, a volt gyógyszertári központ épületében, három hónapja pedig az NYVSC Tiszavasvári sporttelepén, az egykori vívóteremen. Verseny­könyve tizenhét bunyósnak van, de legalább negyvenen-­ötvenen rendszeresen járnak a terembe. Az iskolások heti öt edzésen vesznek részt, de versenyidőszakban a napi két edzés dukál, hiszen az eredményeket nem adják ingyen.

Molnár Bence középfokú edzői minősítéssel bír, de tervezi a szakedző diploma megszerzését is. Edzőként Czirják András segíti a munkát. Ami az eddig eredményeket illeti, az idei országos bajnokságokon három korosztályban kilenc fiatalt neveztek különböző súlycsoportokban. Közülük nyolcan a dobogóra is állhattak.

A serdülőknél Fortunyák Martin, Vadász Péter és Stomp Levente zárta bronzéremmel zárta a bajnokságot. Az ifjúságiaknál a tavalyi bajnok Dzsugán Dominiknak ezúttal nem sikerült a dobogó tetejére állnia, az elődöntőben vereséget szenvedett a debreceni riválistól, így ő is harmadik lett.
A közelmúltban Bükön a női bajnokságot rendezték, itt Jónás Kornélia a bajnoki arany mellé a serdülők mezőnyének legjobbjaként különdíjat is kapott. Berecz Gréta is a fináléba verekedte be magát, ahol sajnos vereséget szenvedett attól az egri lánytól, akit tavasszal a diákolimpiai fináléban döntő fölénnyel győzött le. Bronzból kettővel tértek haza lányok, amiről Dzsugán Panna és Vitál Dominika gondoskodtak.

– Nagyon büszkék vagyunk az eddigi eredményeinkre, és még nincs vége az esztendőnek. Hamarosan jön a férfi junior- és felnőttbajnokság, amelyeken szintén szeretnénk szép eredményekkel kirukkolni – így Molnár Bence.

KM-ML

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek