Taktaharkány

2019.11.09. 14:30

Milliók az iskolára

480 millió forintból újul meg a taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola.

A taktaharkányi ünnepi programon

Fotó: Serfőző László

Egy épület már a megépítése napján elkezd „öregedni”. Persze nem azonnal láthatóan, de ahogy telnek a napok, a használattól elkezd kopni a padlóburkolat, az ablakkeretek, a csaptelepek, a vezetékek és csövek. Nincs olyan lakás vagy ház, ami idővel meg ne érne az apróbb vagy akár a nagyobb felújításra.

Ősszel elindul

Különösen igaz ez az oktatási intézményekre, főleg az iskolákra, hiszen egy olyan épület, amelyet több százan és elég intenzíven használnak, az hamarabb használódik el és érik meg a felújításra. A taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskolát is elérte ez a helyzet, szerencsére a felújításra már nem kell sokáig várni.

A Szerencsi Tankerületi Központ közel 480 millió forint európai uniós forrásból fejleszti a taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskolát.

A tankerület még az idén ősszel elkezdi a mintegy 480 millió forintos beruházást, amelynek segítségével a taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola megújul. A projekt részeként hamarosan elkezdődik az intézmény épületének és tornatermének felújítása és bővítése. Az utóbbi a mindennapos testneveléshez nyújt majd segítséget. A támogatás részét képezi még a külső energetikai korszerűsítés, a tetőszerkezet felújítása, a tetőhéjazat cseréje, a fűtés korszerűsítése, valamint a nyílászárók cseréje, továbbá elvégzik az akadálymentesítést is.

Szeptemberre elkészül

A tervek szerint a beruházás jövő év szeptemberében fejeződik be, mindezeket Vízkeletiné Juhász Judit, a tanintézmény vezetője, Szemán Ákos polgármester és Szabó Árpád tankerületi igazgató jelentette be azon az ünnepi programon, amely a beruházás kezdetét is jelentette egy alapkő letétele mellett. Az eseményen az iskola tanulói adtak műsort, egy kicsit emlékezve az 1956-os eseményekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában