Friss hírek

2007.11.08. 19:14

Újabb vasutassztrájk Németországban - most a tehervonatok állnak

<p>Csütörtök dél óta ismét sztrájkolnak a vasutasok Németországban. Most a mozdonyvezetőket tömörítő szakszervezet hirdetett 42 órás sztrájkot. A Deutsche Bahn német állami vasúttársaság alkalmazottai 31 százalékos béremelést és egy órával rövidebb, 40 órás munkahetet követelnek. Szombat reggel 6 óráig tart a mostani munkabeszüntetés, és kizárólag a teherforgalmat érinti.</p>

Elemzők szerint az árufuvarozás kiesése miatt naponta 100 millió eurós, azaz körülbelül 25 milliárd forintos kár érheti a német gazdaságot.

Öt hét alatt a mostani már az ötödik komoly vasúti sztrájk Németországban. A mozdonyvezetők szakszervezete jövő héten újra bevonja az utasszállító vonatokat is, ha a Deutsche Bahn nem áll elő új béremelési javaslattal.

Korábban csak a regionális és külvárosi vonalakon sztrájkolhattak a mozdonyvezetők egy bírósági döntés értelmében. Egy újabb végzés szerint azonban a teherforgalomban, valamint a távolsági vonalakon is lehetséges a munkabeszüntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!