Magyarország

2010.06.09. 17:59

M43 - Megszületett a megállapodás

<p>Megszületett a megállapodás a Szeged és Makó közötti M43-as sztrádát építő vállalkozások és a Tisza M-43 Konzorcium között.</p>

Eszerint a konzorcium és az érintett alvállalkozók legkésőbb a jövő héten szerződést kötnek a követelések megvásárlásról. A követelésvásárlás előlegeként a konzorcium a jövő héten összesen 100 millió forintot fizet ki, amely arányosan illeti meg az eladókat.


Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszának építését - a régi 5-ös út és az épülő Tisza híd között - a Sedesa vezette Tisza M43 Konzorcium nyerte el. A konzorciumban a Hídépítő és a Szeviép szerepel a Sedesa mellett. A Szeviép Zrt. még április végén jelentette be, hogy komoly likviditási problémákkal küzd, ezért csődvédelmet kért, amelyet meg is kapott.

Az alvállalkozók májusban forgalomlassító demonstrációt tartottak, mivel a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. három milliárd forinttal tartozik nekik. Később már az eddig felépített autópálya bontását is elkezdték. A konzorciumot egyébként a szerződés arra kötelezte, hogy 30 napon belül fizesse ki az elfogadott alvállalkozói szerződéseket. Ez meg is történt, a konzorciumtól a Szeviép megkapta az elvégzett munkák költségét, de a cégnél már elakadt a pénz, az alvállalkozói láncban szereplő többi alvállalkozót már nem fizették ki.

A NIF szerdai közleménye szerint szerdán a Tisza M-43 Konzorcium megállapodott a követelések teljesítéséről azokkal a cégekkel, amelyeknek a Szeviép tartozik. Az egyeztetést egyébként a M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. folytatta le mint közvetítő. Eszerint a Tisza M-43 Konzorcium és az érintett alvállalkozók legkésőbb a jövő héten szerződést kötnek a követelések megvásárlásról. A követelésvásárlás előlegeként a konzorcium a jövő héten összesen 100 millió forintot fizet ki, amely arányosan illeti meg az eladókat. A vételár fennmaradó részét pedig a konzorcium a mai naptól számított hatvan napon belül fizeti meg.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!