A roma önkormányzat együttműködne a miskolcival

Miskolc – Nem formális, valós együttműködést szeretne a miskolci önkormányzattal a Roma Nemzetiségi Önkormányzat – erről is döntöttek a kisebbségi képviselők szerdai testületi ülésükön.

Az egyik napirend ugyanis az éves együttműködési megállapodás elfogadása volt, de az erről szóló döntést elhalasztották. Azt a javaslatot azonban elfogadták, hogy a közös munkáról egyeztessenek a város vezetőivel.

Váradi Gábor, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, nehezményezték, hogy az áprilisi, miskolci közgyűlési ülésen elfogadott Esély­egyenlőségi Tervvel kapcsolatban nem egyeztettek velük, nem kérték ki a véleményüket a témában. „Ezért gondoljuk, hogy az együttműködésünk csupán formális, de mi azt szeretnénk, ha valós párbeszéd lenne a megállapodás mögött” – fogalmazott.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat testületi ülésén téma volt az esélynövelő nyári tábor megszervezése is, az elnöktől megtudtuk, várhatóan Hejcén rendezik meg ezt a programjukat. Előtte azonban megyei toleranciabajnokságot is szerveznek Miskolcon, ahova már várják a jelentkezőket.

Az elnök kiemelte azt a pályázatot – erről szintén szó esett a közgyűlési ülésükön –, amelyet az Országos Rendőr Főkapitánysággal közösen adtak be, ennek keretében bűnmegelőzési programokat szerveznek majd.

– ÉM-NSZR –
hirdetés


hirdet�s