A rokonok kutatnak tovább a kísértethajó legénysége után

A rokonok folytatták hétfőn a kutatást az ausztrál kísértethajó eltűnt legénysége után, miután a hatóságok vasárnap úgy döntöttek, hogy nem keresik tovább a három férfit. A legénység eltűnésére még mindig nem tudtak magyarázatot találni.

Az eltűnt hajósok rokonai három hajóval fésülik át szigeteket annak a pontnak a környékén, ahol a gyanú szerint a tengerbe eshettek a katamaránról. A rokonok abban bíznak, hogy a “tapasztalt és óvatos” hajósok el tudtak úszni valamelyik közeli szigetre.

A hatóságok vizsgálata szerint a 12 méter hosszú katamarán április 15 óta sodródott irányítatlanul a tengeren, és azzal indokolták a kutatás leállítását, hogy ilyen hosszú ideig nem maradhattak életben a vízben. A katamaránt szerdán vette észre egy helikopter és pénteken léptek a fedélzetére a mentőalakulatok: a hajó motorja járt, az asztal meg volt terítve, a rádió és a számítógépek működtek, a mentőmellényeket is megtalálták, csak a legénység nem volt sehol.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi történhetett a legénységgel. A rendőrség kizárta, hogy kalózok támadták meg a kis hajót.

Az 56 éves kapitány és a vele utazó 69 illetve 63 éves testvérpár jóbarátok voltak, és egy nagyjából hét hétig tartó körutazásra indultak Ausztrália északi partja mentén. “Ez lett volna életük utazása”, mondta el egyikük lánya egy ausztrál televíziónak.