Friss hírek

2008.02.22. 15:57

Megérkezett az első kifogás az AB-hez a pénztár törvény kapcsán -Heti Válasz online

<p>Megérkezett az első kifogás az Alkotmánybírósághoz az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, február 11-én másodjára elfogadott törvényhez - olvasható a Heti Válasz internetes oldalán. A lap úgy tudja, hogy a beadványt egy magánszemély nyújtotta be a testülethez.</p>

Az Alkotmánybíróságnak csak akkor kellene kötelezően soron kívül tárgyalnia az észrevételt, ha az államfő keresné meg, így most a bíróság elnökén, Bihari Mihályon múlik, hogy a testület milyen hamar tűzi napirendre a kérdést -olvasható az internetes oldalon. Az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatban többen azt valószínűsítik, hogy még számtalan beadvány érkezik a testülethez. Így szempont lehet, hogy a bírák egyszerre tárgyalják az összes kifogást -írja a hetiválasz online.

Alkotmányjogászok szerint a bíráknak többek között arra az alapkérdésre kell választ találniuk, hogy az állam az alapvető közfeladatok ellátásába milyen mértékben vonhat be magántőkét, illetve hogy a kormány egy közmegegyezésen nyugvó rendszert milyen mértékben alakíthat át a törvénybe foglaltak szerint - írja a portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!