Folyamatos frissítés

2020.03.16. 11:30

Mire számíthatunk a veszélyhelyzetben a megyében?

Magyarországon is folyamatosan változik a helyzet, új rendeletek léptek életbe a koronavírus megelőzése érdekében. Nézzük meg megyénk, hogyan kezeli ezt a veszélyhelyzetet.

Forrás: shutterstock/illusztráció

21:56

A járó- és a fekvőbeteg-ellátás területén is korlátozások bevezetéséről döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében – tudatja az intézmény vezetése a kórház weboldalán.

Mint írják, a járványügyi helyzet változása és az ebből adódó infektológiai kockázat szükségessé teszi az intézmény működési rendjének átstrukturálását. Emiatt kérik, hogy azok a betegek, akiknek ellátása nem életveszélyes, sürgős vagy tartós, maradandó egészségkárosodás céljából történne, a járóbeteg rendeléseket ne vegyék igénybe!

Az előjegyzett betegek esetében az érintett betegellátó osztályok nyújtanak tájékoztatást arról, hogy az előjegyzési rend változik-e.

Hasonló szempontok alapján korlátozzák a fekvőbeteg osztályokra történő felvételt, illetve mindazon betegeket, akiknek ellátásához nem elengedhetetlen a kórházi fekvőbeteg környezet biztosítása, 24-48 órán belül haza engedik.


21:02

A koronavírus okozta járványveszély miatt beléptetési pontot alakítanak ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház valamennyi betegellátó épületének esetében, hogy csökkentsék a fertőzésveszély kockázatát. Az intézkedés egyaránt szolgálja a betegek és a személyzet érdekét – olvasható az intézmény weboldalán.

Mint írják, a beléptető kaput kordonnal vagy táblával jelölik, ezeken a helyeken valamennyi beteg és az őt kísérő hozzátartozó számára biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét. A kézfertőtlenítő készülékek mellett a kórház munkatársa nyújt segítséget a szakszerű fertőtlenítéshez. Mivel az intézkedés várhatóan lassítani fogja az épületekbe történő bejárást, ezért a kórház vezetése mindenkitől türelmet kér.

Ugyancsak a járványhelyzet miatt bevezetett intézkedés, mi szerint a járóbeteg-rendelésre érkező betegeket 1 fő kísérheti.


18:17

Szerkesztőségünk ügyfélszolgálata is bezár

A járványügyi helyzet sajnos szerkesztőségünk életét, munkáját is érinti. Számunkra is a legfontosabb a biztonság, az egészség óvása, az esetleges fertőzés megelőzése, ezért tájékoztatjuk kedves olvasóinkat és tisztelt ügyfeleinket, hogy szerkesztőségünk ügyfélszolgálata 2020. március 17-től zárva tart. Ám továbbra is elérhetőek maradunk: az Észak-Magyarország terjesztésével kapcsolatos ügyek intézésére kérjük, hívják a 06 80 442 444-es telefonszámot, a hirdetési ügyek intézésre pedig a 06 46 99 88 99-es telefonszámon állnak kollégáink rendelkezésükre, és szolgálnak információkkal, valamint az eszak.hu online felületen adhatják le hirdetésüket.

Terveink szerint az ügyfélszolgálatunk március 30-ig zárva tart, a továbbiakról az akkori, aktuális járványügyi helyzet függvényében döntünk, és erről időben tájékoztatást nyújtunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük!


18:07

Látogatási tilalom a Miskolci Állatkertben is

Március 17-től határozatlan ideig nem látogatható a Miskolci Állatkert és Kultúrpark – döntött a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet miatt a létesítményt üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Mint közleményükben írták, ezen időszak alatt az állatkert munkatársai a megszokott módon gondoskodnak az állatokról. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark honlapján és Facebook oldalán is beszámolnak majd az állatok körüli történésekről.


16:05

Újabb intézkedéseket hozott a város polgármestere a koronavírus elleni védekezés kapcsán.

Az egyre szigorúbb országos intézkedések Ózdon is éreztették a hatásukat a hét első napján. Pánikhangulatot ugyan nem tapasztalható a városban, az élelmiszer üzletek viszont gyakorlatilag megteltek. Az emberek többsége nagy mennyiségben tartós fogyasztási cikkeket vásárolt, annak ellenére is, hogy a boltok bezárásáról továbbra sincs szó.

- Az önkormányzati rendszer minden egysége zárva, az ügyfélfogadás szünetel. Szerdától a Hivatalban igazgatási szünetet rendeltem el, anyakönyvi ügyekben, és szociális ügyekben két hét alatt kétszer lesz ügyfélfogadás: március 18. 8-12, 13-16-ig, és március 25. 8-12, 13-16-ig. A Járási Hivatal nem az én kompetenciám, a Kormányhivatalhoz tartozik – írta bejegyzésében Janiczak Dávid.


14:10

A BOKIK korlátozza a személyes ügyintézést

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara korlátozza a személyes ügyintézést. A miskolci székházban az ügyfélszolgálat hétfőtől csütörtökig 9 órától 14 óráig tart nyitva. A kamarai munkatársak az ügyintézést home office rendszerben végzik. Elérhetőségük megtalálható a www.bokik.hu honlapon.


13:02

Előfizetési díj: utaljon inkább

Elkezdődött a következő havi előfizetési díjak beszedése. A koronavírus terjedése miatt kiadónk is szeretné segíteni a járvány további terjedésének megfékezését, ezért csökkentjük a személyes érintkezéseket. Javasoljuk a díjfizetés készpénzes vagy csekkes fizetésmódjáról az átutalásra történő áttérést. Kérjük, utalja internet- vagy mobilbank segítségével kiadónk 10300002–20108698–49020047 számlaszámára az előfizetői díjat.

A közlemény rovatban, kérjük, hogy feltétlenül tüntesse fel előfizetői kódját vagy a számla sorszámát, esetleg az előfizető nevét, és a pontos címét. Ha további információra van szüksége, hívja kollégáinkat a 06-94


12:07

A Miskolci Sportcentrum Kft. március 16-tól határozatlan időre teljesen bezárja a Kemény Dénes Városi Sportuszodát

A Miskolci Sportcentrum Kft. március 16-tól határozatlan időre teljesen bezárja a Kemény Dénes Városi Sportuszodát – azaz már a minősített sportolók sem látogathatják – és a Miskolci Atlétikai Centrumot is. A Miskolci Sportcentrum Kft. által üzemeltetett további sportlétesítményekben (MVSC Sporttelep, Honvéd Papp József Sporttelep, Ifjúsági Sporttelep) pedig szintén határozatlan időre megtiltja a szervezett keretek közötti sportolást.


11:30

Az ügyfélfogadás és az ügyintézés rendje jelenleg a korábbi gyakorlatot követi, azonban a magyarországi járványügyi helyzet alakulásával ez a rend változni fog.


11:30

Hétfőtől óvintézkedéseket vezetnek be a Miskolci Állatkórházban.

Bejárta a médiát a hír, hogy Hongkongban egy kutya koronavírussal fertőződött meg, amit gazdájától kaphatott el. Állatorvos szakértőnkhöz fordultunk a kérdéssel kapcsolatban.

– Az egészséges gazdik egyszerre csak egy állatot hozzanak be, tartsák egymástól az 1 méteres távolságot és viseljenek maszkot, sálat, vagy kendőt a szájuk előtt. Enyhébb állatbetegségeknél pedig érdeklődjenek telefonon.


11:30

A legtöbb drogériában és patikában elfogyott a kézfertőtlenítő a polcokról, sőt arról tájékoztatnak az ott dolgozók, hogy átmeneti készlethiány alakult ki. Az interneten számos recept kering házilag elkészíthető kézfertőtlenítőkről, ami különösen érdekes témává vált az emberek számára. A régi, tapasztalatokra épülő házi praktikák jól jöhetnek most is, de azért jó, ha fenntartással kezelünk mindent, amit az interneten olvasunk. Gyógyszerész segítségét kértük, avasson be minket, valóban készíthető-e otthon fertőtlenítőszer, ami hatásos is.


11:30

Kifosztott élelmiszerüzletekkel találkoztunk a hétvégén. A kereskedelemben jártas szakemberek hiába hangsúlyozzák, hogy a koronavírus-járvány miatt felesleges hatalmas készleteket felhalmozni, mert az áruutánpótlás folyamatos, úgy tűnik, az emberek világvégére számítanak.

Az egyik üzletben egész ásványvizes raklapok maradtak üresen, de már nem volt liszt, csirkehús, tartós tej, egyes konzervek is kifogytak, a fagyasztott áruk mennyisége pedig jócskán megcsappant.


Az elmúlt napok cikkei az alábbiakban olvashatóak:

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában