BOON - Sport - Megye II.

2016.09.08. 15:48

Azért megy a vámosi edző, mert a „fiaiban” nincs tűz

Sajóvámos - A Szalonna – Sajóvámos megyei II-es focimeccs után a vendégek edzője lemondott.

Sajóvámos - A Szalonna – Sajóvámos megyei II-es focimeccs után a vendégek edzője lemondott.

A hazaiak 4–2-es sikerével végződött találkozót követően így nyilatkozott Váradi Norbert, a Sajóvámos trénere: „Köszönöm szépen az eddigi lehetőséget, de a továbbiakban nem szeretnék vele élni. Sok sikert a csapatnak.”

A hozzáállás…

– Nálunk nem az eredményekkel van baj – mondta a „távozófélben” lévő Váradi Norbert. – Szalonnára úgy utaztunk, hogy előzőleg döntetlent értünk el a Sajósenye-Arnót, az Aszaló és Mályinka ellen, most pedig buktunk a Bódva-völgyi településen. Nekem a csapat hozzáállásával van bajom, a fiúk ebből a szempontból tavaly egészen máshogyan viszonyultak a labdarúgáshoz. Most nincs bennük tűz… Persze azt elismerem, hogy nem is olyan egyszerű elvárni ezt a tüzet, hiszen a játékosok dolgoznak, vagy iskolába járnak, itt nincs profizmus, senki nem a futballból él. Aki engem ismer, tudja, hogy nem szoktam elhagyni a süllyedő hajót, ráadásul nálunk erről egyelőre szó sincs. Egyszerűen úgy gondolom, hogy ilyenkor kell átadni a stafétabotot.

Öt évig szolgált

Váradi Norbert korábban két és fél évet húzott le Sajóvámoson, majd Tiszakesziben játszott, aztán visszahívták a vámosiak, akiknél ismét két és fél esztendeig szolgált. A vámosiak a 2015/2016-os idényben a harmadikok voltak, a mostani rajt előtt pedig az ötödik-hatodik helyet célozták meg.

– Hátrányunk még nem jelentős, de ha most lemaradozunk, akkor vágyaink nem valósulhatnak meg – folytatta Váradi Norbert, aki vagyon­őrként dolgozik a megyei kórházban. – A hét végén például nagyon nehéz mérkőzés vár ránk: az a Varbó látogat Sajóvámosra, amely három összecsapásán még gólt sem kapott.

Aligha kell

Arra a kérdésre, hogy szándékát hogyan kommentálta a klub elnöke és mit szóltak a játékosok, az edző így felelt:

– Nem örülnek… Az elnöknek jeleztem, hogy nem kívánom folytatni, de érdemi beszélgetésünk csak ezután lesz. A tény az tény, lemondásomat aligha kell elfogadni, nem valószínű, hogy beadom a derekam a folytatásra. Arra nem tudok felelni, hogy ki lesz vagy ki lehet az utódom, helyben aligha akad erre a munkára alkalmas személy, de a személyi kérdés kezelése nem tartozik rám.

Így látja az elnök

Megkerestük Takács Gábort, a Sajóvámosi Sport Klub elnökét, aki szűkszavúan csak ennyit mondott:

– Frissen, azon melegében, hirtelen felindultságból nem helyes döntést hozni, ehhez el kell telnie néhány napnak. Én el tudom képzelni a közös folytatást, de egyelőre bővebb nyilatkozatot ebben az ügyben nem kívánok adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!