A rendvédelmi szervek tovább tárgyalnak a kormánnyal

Várhatóan április 12-én folytatja a tárgyalásokat a kormány és a rendvédelmi szervek szakszervezete. Az érdekképviselet ragaszkodik a béremeléshez és a nyugdíjbavonulás jelenlegi feltételeihez.

A rendvédelmi szervek működését veszélyezteti a fegyveres szervezeteknél tapasztalt elvándorlás – mondta Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke, a szervezet pénteki küldöttgyűlésének szünetében. Hozzátette: a jelenlegi bérek mellett egyre kevesebben látják értelmét életük kockáztatásának. A szövetség ezért akciótervet dolgozott ki, amelyet április 12-én tárgyalnak a kormány képviselőivel.

Kónya Péter a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: ragaszkodnak a 25 év szolgálati viszony után járó korkedvezményes nyugdíjhoz, illetve a nyugdíjszámítás jelenlegi rendszeréhez. Emellett 8 százalékos keresetnövekedést szeretnének elérni.

A FRDÉSZ az utcai demonstrációtól sem riad vissza. Tavaly októberben 800 katona, rendőr, vámos, határőr, börtönőr, illetve polgári védelmis demonstrált a fővárosi Kossuth téren a kormány megszorító intézkedései miatt.