A rendőrt is el akarta ütni menekülés közben a borsodi férfi

Akt.:
A vádlott az autójával a szolgálati gépkocsiknak is szándékosan nekihajtott.
A vádlott az autójával a szolgálati gépkocsiknak is szándékosan nekihajtott. - © Fotó: ÉM-archívum
Mezőkövesd – A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Mezőkövesdi Járásbíróságon.

A vádirat szerint a férfi július 13-án, a hajnali órákban, az M3-as autópálya egyik pihenőhelyén kivonta magát a rendőri intézkedés alól, többszöri figyelmeztetésre sem állt meg, kivilágítatlanul, néhol 160 km/h sebességgel közlekedett az autópályán. Hosszas menekülése során egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt a kereszteződésen, majd a gépkocsiját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről.

Félre kellett ugrania

Ezt követően a férfi egy magánútra hajtott, ahol a rendőr megállásra szólította fel. A vádlott ezt figyelmen kívül hagyva, a járművét 20-30 km/h sebességgel a törzsőrmester irányába vezette, akinek a sérülés elkerülése érdekében el kellett ugrania. Végül a rendőrök azt követően tudták csak megállásra kényszeríteni a férfit, hogy az autójával a szolgálati gépkocsiknak is szándékosan nekihajtott.

A vádlott vezetői engedély nélkül vett részt a közúti közlekedésben, amelynek során számos közlekedési szabályt megszegett, és a rendőrautókban jelentős kárt okozott.

A borsodi férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya a hivatalos személy elleni erőszak bűntettén túlmenően, közúti veszélyeztetés bűntettével és két rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétségével is megvádolta.

Alkut ajánlanak

Az ügyészség a vádiratában az új büntetőeljárási törvénynek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a nyomozás során tagadásban lévő, többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésül ítélje hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre – amelyből nem bocsátható feltételes szabadságra -, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra.

ÉM


Budapest - Elfogtak egy borsodi férfit, aki rendőrök elől menekülve gépkocsiját egy törzsőrmester felé vezette, majd nekihajtott több szolgálati gépkocsinak - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben kedden. A büntetett előéletű férfi július 13-án az M3-as autópálya egyik p...

Illusztráció . Autós üldözés az autópályán, elfogás Borsodivánkán
Borsodivánka, Debrecen, Miskolc - Az autópályán üldözték, majd Borsodivánkán értek utol és fogtak el egy férfit a rendőrök pénteken. Mint megtudtuk, az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat...